Mit válasszak hivatást vagy a pénzt, karriert?
Első válaszoló vagyok. Téged kérdeznélek második válaszadó.
Ki írt olyat hogy a mentőtiszti orvosin van? Mert a te válaszod olyannak tűnik minta én ilyen marhaságot írtam volna...olvasd el figyelmesebben..
(első válaszoló vagyok)
Gazdasági képzési terület eléggé telített.
Legjobban a pénzügy-számvitel (alapszak és nem a felsőoktatási szakképzés!!!!!!! de a mesterszakkal még kelendőbb a dolog) éri meg. (esetleg egy mérlegképes könyvelővel megspékelve, van olyan felsőoktatási intézmény ahol kapsz ilyen papírt is azt hiszem a BGF-en, de van ahol külön tanfolyamot kell végezned hogy ez is meglegyen, vagy az adótanácsadói végzettséget is ajánlom) Ha jó suliban végzed el ezeket akkor a nagy könyvvizsgáló cégekhez tudsz pályázni. Sajnos a többi gazdasági szakokkal manapság nehéz érvényesülni.
Eléggé zavarosan sikerült leírnom, de a diplomához még a feni okj képzéseket is csapd hozzá, ha ez az irány érdekelne.
Szerintem a kérdező nem arra akart kitérni, hogy milyen szakmát keressen...
Szerintem válaszd a "hivatást"! igaz, kevesebbet keres az ember, ezt jól mondtad. DE! valóban nem gyűlölettel, és gyomorideggel megy minden reggel dolgozni, és ez nagyon sokat számít!
Más: amíg az ember fiatal, otthon lakik, addig egy 85.000 nettó fizu nem is olyan szörnyen kevés. Emellett bőven belefér az, hogy az ember folyamatosan továbbképezze magát, akár a választott szakmában, akár teljesen más területen, és ezzel megalapozza azt, hogy előbb utóbb fejlődjön, előre lépjen, és ezzel többet keressen egy olyan szakmában, amit szeret is.
Pénzért sose add fel az álmaid! (Hacsak nem akarod a programozóként megkeresett több fizetésed gyomorfekély elleni szerekre költeni!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!