El vagyok keseredve, miért nem találom meg, hogy milyen hivatást válasszak?
Szakmáim vannak, abszolút különbözőek, mert egyszer ezt akartam kipróbálni, egy darabig jó is volt, de meguntam, elvégeztem egy más fajtát, az is jó volt egy darabig, de annyi. Dolgoztam sokhelyen, ideig, óráig jók voltak.
Rengeteg tanácsadó oldalt olvastam, és tesztet töltöttem ki, de igazából még mindig nem találtam meg, amit igazán szeretnék.
Felsőoktatásba ezért sem akarok menni, mert tudom hogy vagy abbahagynám, mert sokáig tart a megtanulása, vagy mert úgyis abbahagynám egy idő múlva - ha meg nem érdekel, nem is tanulom meg :(
A következők pl. szeretek embereknek segíteni, érdekel szépségápolás, de a növényeket is, gyerekeket is, kreatív abszolút nem vagyok, de mondjuk irányítottam már rendezvényt is,vagy tárgyalást... szóval teljesen különbözőek az érdeklődési köreim, nem tudom egyben, sokáig elképzelni magam. Hogy pl. csak kertész, vagy csak óvónő, ilyesmi.
Abszolút nem tudom mit kezdjek magammal a jövőben. 25 éves lány vagyok.
Nagyon jól látod, hogy a felsőoktatás nem kötné le az érdeklődésedet hosszú távon: unalmas, felesleges tárgyakkal van telinyomva a legtöbb tanterv.
Nekem úgy tűnik, hogy te képes vagy megvalósítani a ma divatos "élethosszig tanulás" modelljét, hiszen sok minden iránt érdeklődsz, és igényled a változatosságot. Ezért én semmiképpen nem ajánlanék neked monoton munkát, mint pl. az irodai munkák jó része. Ha pl. szeretsz utazni, lehetnél idegenvezető: változatos, jó munka, szerintem. Vagy akár üzletkötő, bármilyen menedzser (itt viszont sok esetben elvárják a felsőfokú végzettséget). Végső esetben én egy munkapszichológiával foglalkozó szakembert is felkeresnék.
Javaslat-nekem bejött.:) Az érdeklődési köröd egy részét éld meg hobbyként. Így addig foglalkozol ezzel majd, amíg jól esik... Növényekkel pl otthon is lehet, akár kertben, akár cserépben. Segíteni embereknek pl itt, ezen a fórumon is lehet. Gyerekekkel foglalkozni pl dadusként egy oviban, vagy óvónőként. Közben nézzed az állásajánlatokat.
Munkapszichológus nem feltétlenül kell, mert a gondod gyökere ott van, hogy még nem ismered eléggé magad és a lehetőségeidet sem. Az önismeretben egy jó pszichológus (ha nem munka a szakterülete) akkor is tud segíteni, de a legöbbet Te magadnak.. Én pl imádom az állatokat, de pont azért nem lettem állatorvos, ami miatt kerülöd a felsőoktatást Te is.;) Viszont folyton találok megmentendő kutyákat-cicákat. Termesztek cserépben zöldségeket, kertben is. Virágokkal foglalkozom.
Ne stresszelj! Nincs az sehol megírva, hogy életedben egy hivatásod lehet! Hisz mi magunk is változunk. Élethosszig...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!