Miket válasszak fakultációnak?
Most vagyok 10.-es gimiben és fakválasztás előtt állok. (0t, 1t vagy 2t lehet választani. Én 2t szeretnék.) 2 ötletem van arra, hogy hol szeretnék továbbtanulni: gyógypedagógia, pénzügy és számvitel. Azonban ezek a tervei még sokat változhatnak. Mindenesetre gyógypedagógiára a felvételi tárgyak magyar és biológia/idegen nyelv, pénzügy és számvitelre pedig matek és gazdasági ismeretek/töri/idegen nyelv/szakmai előkészítő tárgy.
Azonban az a probléma, hogy a magyar nálam az elmegy kategóriába tartozik, a matekot pedig utálom. Az angol a kedvenc tantárgyam, ezért az lesz az egyik fakom, de a másikat nem tudom mi legyen. Az elképzeléseim még haloványak, ezért nem szeretnék csak azokra alapozni. Osztályfőnököm azt mondta, hogy aki nem tudja mit szeretne magával kezdeni vegye fel ez a 3 tárgy valamelyikét: idegen nyelv, töri, matek. Ezek alapján a törin gondolkozom, de ha úgy döntök, hogy gyógypedagógiára akarok menni, oda inkább a magyar kellene. Mit csináljak?
Bocsi a zavaros megfogalmazásért. Előre is köszi a segítséget.
"... a matekot pedig utálom."
Tudom, hogy ennyi idősen nehéz eldönteni, hogy hogyan tovább, és hogy fontos, hogy mit veszel fel faktnak, de ha utálod a matekot, miért akarsz pénzügy és számvitel-re menni?
Biológia a gyógyped. miatt
Matek pedig a pénzügyi vonal miatt
Tisztázzuk, ezt írtad:
"Mert vonz az, hogy a diplomámmal könnyen találjak állást és hogy irodában dolgozhassak..."
Ebben az a bökkenő, hogyha utálod a matekot, akkor valószínűleg nem is mehet jól, következésképp nem fogod elvégezni a pénzügy és számvitel szakot, így nem fogsz könnyen állást találni, és pláne nem fogsz irodában üldögélni.
A lehetőség: Szeresd meg a matekot, és legyél jó belőle!
B lehetőség: Menj gyógytornásznak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!