Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A matematika tanárnőnk fanatik...

A matematika tanárnőnk fanatikusan nacionalista és rendszeresen politizán az óráinkon, mit tehetnénk ez ügyben? 18F

Figyelt kérdés

A matematika tanárnőnk fanatikusan nacionalista, mindamellett rengetegett politizál az óráinkon. Bele akar avatkozni a magánéletünkbe, az anyagot nem adja le rendesen, végig kell hallgatnunk a politikai nézeteit, illetve mindannyiunkból "Minta, tökéletesen hazafit" szeretne csinálni. Lenézi és megveti a többi nemzetett, különösen a szomszédainkat, arra buzdítja a diákokat hogy lázadjanak és csináljanak forradalmat, mert "Az nem magyar aki nem lázong, fegyverbe emberbek!" és hogy "Nagy szégyen hogy a liberális korcsok így átmostak az agyatokat, a véretekkel kellene öntözni Szent Hazánk Földjét" és hogy "Kötelességetek szeretni a hazátokat", "Mindenkinek kereszténynek kellene lennie, ahogyan Szent István királyunk akarta 1000 éve de a magyar nemzet csak látszatilag az" stb,,,

Én tiszteletben tartom hogy nagyon fontos neki a nacionalizmus, de most már ELÉG volt ebből! Nem érdekel engem a politikai nézete, sem a vallási hovatartozása (nem tudom olvasta e az uniós alapjogokat vagy az alkotmányt, le van írva hogy vallásszabadsag van, nekem is más a hitem,,,), én csak annyit szeretnék hogy adja le az anyagot rendesen, oktasson minket, hiszen elméletileg ez lenne a dolga! Hittan, vagy erkölcsi órát máshol tartson! Kikérem magamnak az osztálytársaim nevében hogy megszabja, mit tegyek a véremmel, mit öntözzek vele. Ez a MI életünk! Eleve végighallgatnom sem lenne kötelességem, mert alaposan megszegi az iskolai törvényeket.

Tiszteletben tartom, de nem érdekel engem, hogy mit gondol a jelenlegi politikai rendszerről, a miniszterelnökről, a politikai pártokról. Meg lett az eredménye a 3 éve tartó kis "előadásainak", 4 diákot teljesen bevadított és "minta hazafit" csinált belőlük, azaz majdnem mindeggyik órán bekiabálnak politikai dolgokat, más országokat becsmérlő jelzőket, illetve hogy "FÉRFIAK! Nektek a csatamezön kellene gyilkolni embereket!", vagy hogy "Fel kell robbantani a Parlamentett" és hogy "Le kell gyilkolni az összes politikust!" stb,,, Nagyon elégedett azzal amit ez a 4 diák csinál és "Bárcsak ti is követnétek a helyes példáikat!" mondattal helyeselte tevékenységeiket.

Szerintem nem kötelességem szeretni a hazámat, jogom van arra hogy én magam döntsek ebben az ügyben, nem szeretem az itt élő sok dúrva embert, a beképzelt és magamutogató lányok tömlegét, a bunkó és keménykedő fiúkat, a rossz gazdasagi helyzetett, a széthúzást, az intoleranciát, a közömbösséget stb... Ha eljön az ideje, el fogok innen menni egyszer. Természetesen elfogadom hogy valakiknek mindez fontos, megtisztelem őseimet azzal hogy végighallgatom a Himnuszt, a nemzeti ünnepeket megnézem, de arra senki sem kötelezhet hogy a nemzetemre gondolva büszkén kihúzzam magam. Amikre büszke vagyok az életemben, annak semmi köze a nacionalizmushoz.

Nem mellékesen, tanárnőnek pocsék, mert borzalmasan "tanít". Mit tehetnénk ebben az ügyben? Fel tudunk lépni ez ellen valahogyan?

2013. márc. 29. 11:36
1 2
 11/12 anonim válasza:
A lényeg a lényeg, hogy a matematika tanárok közül még ő így is a jobbak közé tartozik, mert a többiek meg túlságosan is túlbuzgóan veszik a matematika tárgy oktatását, aminek a tananyaga így is túlságosan fel van fújva. Legalább nem szívatja a diákokat a hülyeségekkel, amin például mi az osztályunkból átestünk. A kettes és a bukás határán voltam mindig matekból, de sikerült 5-ösre leérettségiznem. Ez lehet, hogy a másik véglet, de ahogy elnézem a magyar diákok általános hozzáállását a matematikához, lehet, hogy a mi esetünk a gyakori. A tanárok nagy része a matek szeretetét már elég fiatal korban kiöli a gyerekekből. Nekem lenne érdeklődésem a téma iránt, de már az agyam írtózik minden egyes olyan témakörben, ami magyarul matematikáról szó, mert lebeg bennem az okoskodó nagyfejű tanár képe. Ezért én jobban szerettem volna inkább egy ilyen tanárt, akivel felszabadultabb a tanóra, viszonylag egyszerűen lehet jó érdemjegyet szerezni és ha annyira matekos karriert szeretnék űzni, akkor amúgy is eljárok külön tanárhoz és nem az osztály maradék 90%-át szopatom azzal, hogy kockulunk az órán.
2013. ápr. 6. 18:42
 12/12 Sparr0w válasza:
Utolsóval értek egyet, utálom a matekot, bárcsak egy kis nacionalizmussal szerezhettem volna kettest akkor még egy bakancsot meg bomberkabátot is szívesen beszereztem volna. :)
2013. jún. 16. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!