Matematika? HELP!
Egy kerek asztal körül hazug és igazmondó emberek ülnek, összesen heten. A hazugok mindig hazudnak, az igazmondók mindig igazat mondanak, és mindenki tudja a szomszédjáról, hogy hazug vagy igazmondó. Hány hazug ember ül az asztalnál, ha mind a hét ember azt állítja: "A közvetlenül mellettem ülő mindkét szomszédom hazug ember."?
Öt egymást követő pozitív páratlan szám átlaga x. Melyik közülük a legkisebb?
Az Orion űrhajó a Galaktikus birodalom X, Y, Z, V és W bolygóin szállt le. Hányféle különböző sorrendben szállhatott le az űrhajó a bolygókon, ha másodszor nem az X bolygóra ment, a Z bolygón előbb állt meg, mint az X-en, és a W bolygó előtt ugyanannyi bolygóra szállt le, mint utána? (Az űrhajó mindegyik bolygóra egyszer szállt le.)
Egy szabályos sokszöget két átlója négy részre oszt: egy háromszögre, egy négyszögre, egy ötszögre és egy hatszögre. Hány oldalú a szabályos sokszög?
Hányféle olyan különböző háromszög van, amelyben a szögek nagysága fokokban mérve egész szám? (Két háromszöget különbözőnek tekintünk, ha azoknak legalább egy szögük különböző.)
Hány olyan 2011-nél kisebb pozitív egész szám van, amelyben a számjegyek szorzata 20-nál nagyobb, de 30-nál kisebb?
Az ABCD paralelogramma kerülete 82 cm. A BAD hegyesszög szögfelezője a BC oldalnak C-n túli meghosszabbítását a C-től 7 cm-re metszi. Hány centiméter a paralelogramma hosszabbik oldala?
PLS segítsetek mert nagyon kéne
Normális válaszokat
1) ha mindegyik azt mondja, hogy mellettem csak hazugok ülnek, az azt jelenti, hogy csak felváltva ülhetnek igazak és hazugok. Mivel 7-en vannak, ezért ez lehetetlen, mindenképp ül a másik mellett egy olyan amilyen ő
2) x-4
3) 3+2+3+5=13 -> 13 szögű a sokszög
4) 3 541
5)
6) 24cm
7)
rosszul írtam előbb, bocsi:
1) ha mindegyik azt mondja, hogy mellettem csak hazugok ülnek, az azt jelenti, hogy csak felváltva ülhetnek igazak és hazugok. Mivel 7-en vannak, ezért ez lehetetlen, mindenképp ül a másik mellett egy olyan amilyen ő
2) x-4
3) 3+2+3+5=13 -> 13 szögű a sokszög
4)
5) 3 541
6)
7) 24cm
Az 5) nem 3541, hanem 2700. Lásd itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..
Most látom, hogy az 1) sem jó. Ugyanis két hazug ülhet egymás mellett így:
I-H-H-I
Az igazak körül tényleg hazug kell legyen, tehát ez lehet a kör:
H-I-HH-I-H-I- és körbeér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!