Vélemény kötelező olvasmányok megoldásával kapcsolatban?
Érdekes tapasztalat, ahogy a hf kérdéseket és válaszokat olvasgattam, hogy néhányan nagyon készségesen segítenek a több száz oldalas regények elemzésével kapcsolatban, mások pedig kegyetlenül leszólják a segítséget kérő diákokat.
Elsősorban felnőttek véleménye érdekelne. Pro és kontra egyaránt!
Köszi!
Szia!
Ha fogalmazást kér, és kérdése alapján látom, hogy a könyvet el sem olvasta, akkor nem segítek, vagy megkockáztatom azt, hogy a válaszomat lepontozzák, de néhány keresetlen szóval eligazítom.
Néha vannak olyan kérdések, amik kiverik az embernél a biztosítékot.
Most is volt olyan kérdés, amikor a kérdező részletesen leírta, hogy fejezetenként mi az, amit elvár tőlünk, hogy oldjuk meg helyette.
Írták neki, hogy álljon neki a fogalmazásnak, mert senki nem fogja helyette megcsinálni.
A válaszában azt írta, azoknak írta ki a kérdést, akik nem lusták helyette megírni a fogalmazást. :)
Amikor viszont olyan kérdést tesz fel a diák, ami nem fogalmazás, inkább jellemzés, vagy a könyv alapján el kell magyarázni valamit, ilyenkor segítek.
Látom a kérdésből, vagy a hozzászólásaiból, hogy valóban elolvasta, tisztában van a kérdés értelmével, csak nem tudja megfogalmazni a választ.
Ilyenkor szívesen segítek én is, meg még néhányan ezen az oldalon.
Amióta itt vagyok fent az oldalon, már majdnem minden kötelező olvasmányt kiolvastam, van olyan, amelyiket nem is egyszer, hogy tudjak segíteni.
Üdv Ági
tudod, majd ha elkezdesz dolgozni, és a munkahelyeden odamész az 50 éves szakemberhez, vagy a nagyfőnökhöz, hogy segítség kellene, mert elakadtál, akkor az első kérdése az lesz, hogy eddig mit csináltál, mire jutottál, hol akadtál el, mit nem értesz
ha elmondod, hogy eddig mire jutottál, és a folyamat melyik részével nem boldogulsz, akkor segíteni fog
ha hebegsz-habogsz és susmákolsz, akkor pedig el leszel küldve a halál f****ára
Utolsó, ezt most nekem szántad? Mert hogy immár egy évtizede, hogy dolgozom, előtte meg kijártam egy-két iskolát, és elolvastam ezt-azt. Véleményt kértem, nem kioktatást.
A többieknek köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!