Szakdolgozat felépítésben kaphatnék segítséget?
Életemben először most írok szakdolgozatot és nem tudom pontosan,hogyan kell felépíteni...
Kérdeztem a konzulensem és más ismerőst,de akkor sem minden világos... :S
Felső fokú szakképzésre járok így nekem csak 20 oldalt kell írnom...
Valaki nagy vonalakban le tudná írni,hogy hogyan kell felépíteni egy szakdogát? Mi kerül a bevezetésbe,tárgyalásba és befejezésbe? Kb.fele elméet és fele saját rész kel,h legyen...Ez mit jelent pontosan? És miyen mellékletek kellenek bele? (Azt tudom,h van kérdőív)
Valaki nagyvonalakba le tudná írni?
Köszönöm! :))
Sajnos nincs minden iskola minden szakához leírás a formai követelményekről.
Általában az elején legyen egy lap, amin a szakod van, a következő egy esetleges köszönés a konzulensednek, azután egy fél oldalas vázlat arról, amiről a szakdogád szól (ez nálunk nem volt kötelező), utána egy tartalomjegyzék, majd következik a tényleges szöveg. Az elején bevezetéssel, a végén konklúzióval. A végén pedig a felhasznált szakirodalmak listája.
Szerintem kb. mindenhol ilyen a felépítés, de persze azért persze mindenhol van eltérés
Még lenne pár kérdésem:
Mi alapján válasszak könyveket a szakdogámhoz? Ugyanis elég sok a szakirodalom és nem tudom mi alapján válasszak...
Miben meghatározó az,hogy egy könyv mennyire friss illetve régebbi kiadású? Ugyanis a tanáraim küldtek
könyveket amelyek egy része friss egy része régebbi...
Hát szerintem beleteheted a régebbit is, pont amiatt, hogy összevethesd, hogy xy állításával egyetértett zzs, vagy hogy állítását cáfolta zzs.
Míg HORVÁTH (1983) szerint blablabla, addig SALLER (2012) azt állítja blablabla. Nah emiatt. Hogy nyomon követhető legyen a változás, a fejlődés.
Kérdéseket kell feltenni szakdolgozatnál?Csak,mert én találkoztam olyannal ahol nem volt vagy csak elkerülte a figyelmem...Ha igen akkor példának tudnátok mondani hipotézist és ahhoz tartozó kérdéseket?
Nem egészen látom még át a dolgokat... :(
Nagyon köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!