Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit takar egy PhD képzés?

Selender kérdése:

Mit takar egy PhD képzés?

Figyelt kérdés

Biológus szeretnék lenni és ha sikerülne, akkor PhD-ni is szeretnék.

Persze ez még csak egy távoli elképzelésem a jövőmről, de nem igazán tudok sokat erről. Mit jelent PhD hallgatónak lenni? Mit csinál, hogy tanul, dolgozik-e közben? Mindenféle infó érdekelne.

2013. márc. 16. 17:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Igen, elég :) ... " A jogászok nem emberek" ..köszönöm minden jogász nevében :D:D:D Nem olyan durva az amúgy :)) Mondjuk aki magol annak baromi nehéz lehet, én magolni képtelen vagyok, az egész jog inkább logikán és a racionális gondolkodáson alapszik - bár mostanság így a 4. alkotmánymódosítás után lehet cáfolom ezt az elvem :D

Átlagban mi 1 hét alatt tanulunk meg egy többszáz oldalas könyvet, nekem nem menne ha mindent szóról-szóra magolva kéne tudnom... így elolvasom és megértem :)

A nyelvvel ahogy látom gondod nem lesz, neked is nagyon sok sikert, és ha még kérdésed van akkor kérdezz bátran :)

2013. márc. 16. 22:15
 12/18 A kérdező kommentje:

Hát...nekem ezek az elvont dolgok nem valóak...vagyis a jogi, gazdasági meg egyéb ilyen dolgok nem kompatibilisek az agyammal...maradok inkább a természettudományoknál.

Hát a német az már okés, csak fel kell elevenítenem, mert rég használtam...az angollal lesz bajom. Gimiben tanították 4 évig, de nem volt valami jó a tanár és most egyetemen is amit csinálok szaknyelv az angol...szóval kötelező volt felvenni...heti 2 óra van, de itt se leszek okosabb...szóval valamit ki kell okoskodnom, hogy igazán menjen az egész. Mert angolról magyarra fordítani viszonylag jól tudok, na de fordítva...katasztrófa. :D

2013. márc. 16. 22:30
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"A 90 oldal sok volt, szóval a 200-300 oldal sem sok, fél év- 1 év alatt meglehet csinálni, úgy h mellette mással is foglalkozol :)"

Ezt nem kilóra mérik. Egy PhD messze komolyabb, mint egy TDK-s, vagy szakdolgozati játszadozás. Akik igényesebb témát választanak, azok abba is belebukhatnak. Gyakran túl széles stb. Amúgy jogi PhD-ban utazván, nálunk kb. 10% szerez fokozatot, és szinte mindenki azon bukik el, hogy nem tudja megírni. (Hisz a tanársegéd kolléga is 5 évig írta, ugye... egyébként ez az átlag idő).

2013. márc. 30. 13:42
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Mert az is idő, amíg a téma letisztázódik magunkban, sokan 3 év alatt sem tudják kiérlelni felvételi alatti jobb-rosszabb választásukat. És kell egy bizonyos rutin, amihez általában 26 éves emberek kevesek, és 3 év alatt ez többnyire nem megszerezhető (persze én itt egy olvasásigényes, olykor 4-6 idegen nyelv ismeretét megkívánó jogi tematikára gondolok, más tudományokban nincs tapasztalatom).
2013. márc. 30. 13:46
 15/18 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, amúgy szerencséd van, úgy tudom, Magyarországon a biológusok között legmagasabb a doktori iskolai hallgatók aránya.
2013. márc. 30. 13:47
 16/18 A kérdező kommentje:

Hát akkor pont megfelelő az érdeklődési köröm.

Csak kérdés, hogy ez nem hátrány-e egyben, ha túl sokan vannak biológusi phd-sok.

2013. márc. 30. 14:34
 17/18 anonim ***** válasza:
85%
Nem tudom, mennyi szerez fokozatot. Kereséses lekérdezésre 8 levelező és 26 rendes tagot látok, az viszonylag sok.
2013. márc. 31. 08:40
 18/18 anonim ***** válasza:
25%

Lehet hogy viszonylag sok, de nem kimondottan sok. Humánbiológia témakörben meg szinte nincs is lehetőség Mo-n, szóval annál a témakörnél érdemes külföldre menni.

A 13-as és 14-es válasszal kapcsolatban: Nem lehet ilyen általánosításokat mondani. PhD-ra a legjobbak kerülnek be, és igen, vannak olyanok akik rosszul választanak témát, de ez nem törvényszerű, hisz sokan már PhD előtt is kutattak, tudják mit akarnak és az eszük is megvan hozzá. De ott vannak azok is akik tényleg nem értek meg erre 26 évesen, de azok akik rosszul választott témán agyalnak évekig, azoknak szerintem ott sem lenne a helyük.

2013. aug. 19. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!