Van olyan, aki emelt töri érettségire készül, de már nem diák? 21/L
na asszem én kezdek megvilágosodni.
Pl: szóbeli témakör: Magyarország a második világháború idején
Elővettem a törikönyvem. Ezen belül lehetséges pl. Második Teleki kormány, Fegyveres semlegesség, Fegyveres semlegesség vége, Magyar csapatok a keleti fronton, Kállay kormány dilemmái, Béke szigete
tartalomjegyzéket néztem. gondolom ezen kívül ebben a témakörben más szóba nem jöhet... hisz ennyi van a könyvben is.
Kezdtek ráérezni lányok :D :P
Képzeljétek úgy el, hogy maga az egész történelem egy nagy témakör és ennek a témakörnek én leírtam a fontosabb vázlatpontjait("csoportosítottam"), amik nagy valószínűséggel elő fognak fordulni az érettségiben.A fontosabb vázlatpontok között is vannak kiemelten fontosak és kevésbe fontosak.Nem kell ezt túlgondolni.
Tanuljatok, szívjatok magatokba minél több információt(de ne sok feleslegeset), máshogy nem megy.
Jah, a szóbeli az teljesen más.Ott jóval nagyobb részletességgel kell tudni a dolgokat, nem véletlenül kapod meg a tételeket, hogy tudjad pontosan mire kell felkészülni.
Az írásbeli inkább egyfajta tájékozottságot mér fel, kivéve a definíciókat, azokat be kell magolni.
Oké, de pl. néztem h más témakör nem nagyon van a törikönyvemben :D ... mmint így részletre bontva.
tehát a lényeg ami lényeg, az írásbelire minden kell ami a történelemkönyvben benne van, míg szóbelire csak a legfontosabb dolgok 1-1 témakörön belül... bízzunk a legjobbakban.. óóó, régen a középszintű mennyivel egyszerűbb volt... kiadott tételsorral... bánom h annak idején nem próbáltam meg lepakolni egy emeltet :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!