Van olyan, aki emelt töri érettségire készül, de már nem diák? 21/L
:) Én picit azért mégis. 4 év telt el az érettségim óta, inkább törvényekben vagyok jártas, mint pl. az ókorban :) Viszont hálistennek, elsőben tanultunk sok történelmet, igaz az inkább jogtörténet volt, de forradalmakkal kapcsolatban képben vagyok. Vagy az 1900-as évekkel. De vannak dolgok amik homályosak elég rendesen.
Mindenesetre átrágom magam a 4 középiskolás könyvemen, plusz tanulok a Rubiconos felkészítőkönyvből, meg az évszámos emelt töris könyvemből..hát csak jó lesz :D Csak elkéne már kezdeni a felkészülést.... de egyelőre csak regenerálódok, nemrég ért végett a vizsgaidőszakom, úh. kis pihi muszáj :)
Sztem mindhármunknak sikerülni fog :D
Törit kb az ókori görögországtól kell alaposan tanulni.
Vannak a fontos témakörök és a kevésbé fontosak, én így osztottam fel őket a 48-as szabadságharcig(eddig van csak kidolgozva)
Fontosak:Athén, Spárta, Róma, Kereszténység, Magyar honfoglalás, Árpád-ház, Vegyesházi királyok, Török elleni harcok, Nagy földrajzi felfedezések, Angol polgári és ipari forradalom, Francia Forradalom, Rákóczi szabharc, 48-as szabharc.
Kevésbé fontosak:Mezopotámia,India,Egyiptom,Fönícia,Kína,Frank Birodalom,Bizánc,Iszlám(vallás),Vikingek,Német-Római Bir.,Invesztitúraharc,Pápai világuralom,Keresztes Háború a Szentföldért,100 éves háború, rózsák háborúja, Itáliai városállamok, Nagy nyugati egyházszakadás,Oszmán-Török bir,Sakndináv országok,30éves háború(ez mehet a fontosak közé is),Spanyol örökösödési háború,Felvilágosodás.
Természetesen a teljesség igénye nélkül...
Szóval van mit tanulni lányok :D
Mondhatjuk úgy, hogy ezek a témakörök, ha ezeket megtanulod(nem is kell feltétlenül kívülről), akkor nagy baj már nem lehet.A fontosakat természetesen alaposabban kell tudni.Kül általában ezeket kérdezik, mivel máést nagyon nem is tudnak, de mondom kihagyhattam én is vmit a felsorolásból.
A tudást csak azért osztottam meg veletek, mert nem vagytok riválisaim :P
Ha pedig arra voltál kíváncsi, hogy miért szedtem külön(fontosakra és kevésbe fontosakra), hát azért mert valószínű a vikingekről nem fognak annyit és olyan részletességgel kérdezni, mint a magyar történelemről vagy a francia forradalomról, netán a kereszténységről...logikus, nem? :)
max rákérdeznek, hogy hogyan hívták őket másképpen vagy jelöld be őket a térképen, azt meg egy ovis is tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!