Csak nekem tűnik, vagy tényleg egyre több diák készül az orvosira?
Figyelt kérdés
még a végén orvosból is túlképzés lesz.2010. júl. 27. 22:53
1/11 anonim válasza:
Nem lesz, mert kevesen jutnak be és végzik el.
2/11 anonim válasza:
Így van. Nem csak bejutni nehéz, hanem mint mindenhol, bent maradni is tudni kell. Sokan jelentkeznek az orvosira is, de kevesen jutnak el a diplomaosztóig. De ez általában véve szinte bárhol elmondható.
3/11 anonim válasza:
Lehet, hogy csak az ilyen jellegű kérdés egyre több. Régen is túljelentkezés volt, most is az van:)
4/11 anonim válasza:
A jelentkezők száma nem befolyásoló tényező, mivel a keretlétszám erejéig vesznek fel csak halhatókat.
5/11 anonim válasza:
Engem felvettek az egyetemre, és ha minden igaz, akkor orvos leszek majd...^^ Ez volt minden álmom. :-) Mostmár bent kell maradnom, de amilyen elszánt vagyok, sikerülni fog! :-D
6/11 anonim válasza:
Lehet, hogy többen készülnek oda, de attól még nem vesznek fel többet.
7/11 anonim válasza:
viszont így egyre magasabbak lesznek a ponthatárok. bár most csökkentek, úgy látszik, ez nem mérvadó.
8/11 anonim válasza:
Növelték a keretszámot, tehát egyre többen jutnak be, elvégezni nem nagy kunszt (ötödéves vagyok), nem is könnyű, de szerintem semmire sehol se adnak diplomát, a legtöbb vizsga szóbeli, volt már nem 1 olyan évfolyamtársam, aki a 30 tételből kihúzta azt az 1-et, amit tudott és megkapta a megérdemelt ötösét, lányoknak meg ajánlott lengébben öltözni, nem rég rendezett jelenetet, az egyik diák, aki ezt így a képébe mondta a vizsgáztatónak, miután őt meghúzta több hetes készülés után. Idén a pontszám 418 volt, és a SOTE-ra is 400 fölött vesznek fel, ez már bőven túlképzés, ráaádsul nálunk a 400 főből nem 25 kap diplomát a végén, mint pl. a BME-n ahová szintén ennyi embert vesznek fel. Tehát összességében, igen: orvoshiány nincs, csak azért tűnik úgy, mintha az lenne, mert vagy be se kerülnek rezidesnképzésre az emberek, vagy mert amúgyis telített szakirányt választanak, illetve a tehetősek elmennek. Nagyon sok ágazatból már most túlképzés van, és ha most leállnánk az "orvosgyártással" már akkor is sokan lennének, pl. nőgyógyász, fogorvos és még sorolhatnám, ezt egy oktatóm mondta.
9/11 anonim válasza:
Bocsánat, a 418 Pécsen volt, de a minimumot kívántam kiemelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!