Most tulajdonképpen mi ez a nagy tüntetősdi? Én már elvesztettem a fonalat.
Tüntető egyetemisták, most tulajdonképpen miért tüntettek? Meg mi ez, hogy úgy tüntettek a KORMÁNY ellen, hogy bementek egy előadásra, és félbeszakítjátok az előadást? A pofámról leégne a bőr, ha bármelyik professzorommal szemben meg merném ezt lépni. (De nem is lépném meg, mivel tisztelem őket annyira, hogy ne tegyem.)
Gondoljátok, hogy ezáltal majd eltörlik a hallgatói szerződést? (Ami egyébként az egyetlen értelmes gondolata volt a kormánynak a felsőoktatással, meg úgy alapból az oktatással kapcsolatban. Mielőtt ezért a kijelentésért megkapnám a magamét, hozzátenném, hogy én is egyetemista vagyok, tehát ezzel magam ellen is beszélek, mivel nekem 12 milliót kellene visszafizetnem, ha Magyarország elhagyása mellett döntenék).
Szóval valaki magyarázza már el, hogy ez most mire jó! :D Köszi :)
Aha, értem. Változatlanul az a véleményem, hogy a hallgatói szerződés nem hülyeség. Ha valaki ki akar menni külföldre, az fizesse vissza azt a pénzt, amivel a a magyar adófizetők járultak hozzá a képzéséhez. Elég kevés a valószínűsége, hogy én külföldön fogok dolgozni diploma után, de ha kint is fogok letelepedni, akkor vissza is fizetem a képzésem díját, mert ez így fair.
Különben azoknak, akik most csinálják a fesztivált, nincsen oktatás? Vagy nem paráznak attól, hogy majd vizsgán visszanyal a fagyi? Nem az egyetem tanárait kéne büntetni azért, amit a politikusok tesznek.
Hát, majd csak LESZEK diák - nagyon remélem. :)
Azt nem értem egyébként, hogy én még egy olyan magánembertől sem olvastam azt, hogy ,,pedig igenis k*csögség a hallgató szerződés, és igenis töröljék el", szóval akkor ki is buzdítja a sok birkát arra, hogy ne értsen egyet a hallgatói szerződéssel? Egy tüntető tényleg tudna normálisan érvelni ellene? Ez olyan ötéves szintű hozzáállás - ,,Anya, én a macit is kérem meg a kisautót, különben levetem magam a földre!" Semmi kompromisszumot nem fogadnak el. Kukoricacsutkán kellene térdeltetni a sok nagyszájút a sarokban. ,,Ki mondja azt, hogy a hallgatói szerződés hülyeség?" - tette fel a kérdést egy buzgó hallgató a társainkat a Hírekben. Ez is, te jó ég... Általánosban voltak ilyen szavazások, hogy ,,ki mondja azt, hogy inkább holnapután írjunk dolgozatot?" És ha a tanárnak jókedve volt, beadta a derekát egy ,,oké, de akkor majd több kérdés lesz" kikötéssel. Ezek a tüntetők is kisdiák szinten vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!