Hogy lehet könyebben tanulni? Tippeket kérek! :DD
Általános tárgyakat így tanulok:
Elolvasom az adott részt egyszer.Aztán mikor másodszor olvasom el kihúzóm a lényegek szövegkiemelővel.Ezután elolvasom még 2-3x,majd leírom amit megjegyeztem.Összehasonlítom azzal ami a könyvbe van,ha sok mindent kihagytam akkor még elolvasom 5x és még egyszer leírom amit tudok.Megint összehasonlítom,ilyenkor már majdnem jó.De azért még elolvasom az egész anyagot 1x.Majd egy cetlire írok egy rövid vázlatot és elmondom összefüggően az anyagot,mintha felelnék:)
Németet így tanulok:
Elolvasom a leckét,kiszótárazom,ha órán nem írtuk ki.Elolvasom 5x,majd fogok egy füzetet letakarom az egyik felét(ahol a németül vannak) és olvasom a magyar szót,mondom németül hogy van,névelővel többesszámmal.Utána megnézem jó-e,ha jó teszek mellé egy pipát.Összeszámolom hány szót nem tudtam és annyiszor elolvasom az egészet,utána megint letakarom és elsorolom.Ezt így addig amíg az összes szót nem tudom.
Matekot pedig úgy tanulok:
Megtanulom a szabályokat,utána a könyvből írok ki füzetbe feladatokat amiket megoldok,vagy a füzetekből és becsukom az órai füzetet.Így gyakorlom a megoldások menetét is:D
Nekem ez vált be,bár így leírva soknak tűnik,de én 8.-ba így kb. 2-2,5óra alatt megtanultam.Csak akkor nem,ha tz-t írtunk.Egyébként így 4-5-ös voltam:D
Kíváncsi vagyok a középsuliba mire megyek ezzel:D
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!