Mennyire nehéz az emelt szintű német érettségi? 3 hónap alatt fel lehet rá készülni?
Az a helyzet, hogy elrontottam egy kicsit az életemet, és erre csak most jöttem rá. Ha szeretnék egyetemre menni, ahhoz bizony kell egy emelt szintű érettségi, különben esélytelen. A plusz 50 pont nélkül meg sem közelíteném a ponthatárt.
Talán a német az, amiből a legjobban tudnék teljesíteni emelt szinten, de nagyon félek tőle. Mennyire nehéz? Be merjem vállalni?
Milyen szinten állsz belőle?
Mert nyilván, ha a nulláról kezdenéd, lehetetlen.
Érdemes megnézni az eddigi érettségiket, abból nagyjából meglátod, hogy milyen szinten állsz.
Ja, hogy még csak 12-es vagy? Bocsi, csak az írás alapján azt hittem, hogy újraérettségiről van szó. mondjuk, ez mindegy.
Azt azért vedd figyelembe, hogy akkor a többi tárgyból is készülni kell. De ha sikerül rászánni az időt, akkor abszolút lehetséges.
Még egy fontos dolog: Emelt német érettségi mellé a német nyelvvizsgáért nem kapsz pluszpontot.
Köszönöm!
Hát így sajnos tényleg esélytelen, mert pluszpontra csak nyelvvizsgáért és emelt érettségiért számíthatnék. Többi tárgyból biztos, hogy nem merném bevállalni az emelt szintű érettségit, más nyelven meg nem tanulok, így más nyelvvizsga kizárva. Így viszont sehogy sem leszek 460 pont fölött.
6-os vagyok.
mellesleg a történelemről meg azt mondják, hogy nagyon könnyű. :)
Nyelv vizsgázni fogok, ez egészen biztos. :)
A magyar, töri sajnos kizárva. Töriből elég buta vagyok, abszolút nem értem az összefüggéseket, 1-1 leckét megtanulok, ezzel nincs gond, de hogy pl. hogy kapcsolódik össze a világ és a magyar töri meg ilyesmik, sosem mentek. A magyar meg nagyon hidegen hagy, és ez látszik is, nem készülök úgy, ahogy kéne, pedig az sem megy olyan jól. :/
Mindegy, még van egy hetem átgondolni, mert 15-ig kell jelentkezni az érettségire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!