Magyar érettségi 5 hónap alatt?
Figyelt kérdés
Szakmát tanulok, de mellette szeretnék újraérettségizni középszinten magyarból. 2012 májusáig, tehát 5 hónap alatt lehetséges e felkészülni olyan szinten, h 90-95%-osra sikerüljön? Vagy inkább neki se kezdjek?2011. nov. 26. 11:45
1/2 anonim válasza:
Kell egy kis humán beállítottság, megfelelő fogalmazási készség, jó helyesírás (erre is vonnak le pontokat), meg az hogy már most legyen némi fogalmad néhány dologról, ha például azt mondják hogy Mikszáth novellisztikája akkor azért tudd hogy ki volt ő meg meg hogy miket írt. De szerintem a magyar az elég "könnyű" érettségi tantárgy, legalábbis nekem jobban sikerült mint a matek pedig elég reál beállítottságú vagyok. Ha ezek meg vannak akkor van rá esély hogy sikerüljön.
2/2 anonim válasza:
Hát figyelj, én néhány hónappal az érettségi előtt kezdtem el készülni rá, írtam pár fogalmazás (megnéztem a 3 variáció közül nekem melyik megy jobban, ez persze az érvelés lett), a tanárom kijavította és elmondta, hogy kb mit vár el. Egyedül megírtam a tételeket így az sem volt egy nagy durranás. Aztán érettségi napján kiderült, hogy a tanárom nincs itt ezért egy vadidegennél fogok szóbelizni. Ennek ellenére 93 % lett... szerintem ez az érettségis dolog egy icipicit túl van reagálva, nem kell rá éveket készülni, nyilván kell egy minimális józan paraszti észnek lennie, de simán sikerülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!