Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egy egyetemi tanár viszonyt...

Ha egy egyetemi tanár viszonyt folytat a diákjával, kirúghatják bármelyikőjüket is?

Figyelt kérdés
A legjobb haverom belezúgott a gyak.vezető tanárunkba, aki férjezett és a nő meg viszonozta. Erről rajtuk kívül 2-en tudunk, de a másik gyerek nem a haverunk és lehet, hogy eljár majd a szája. Ebből lehet valami gond bármelyikőjüknek is?
2013. febr. 1. 23:02
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem simán. Főleg a tanárt.
2013. febr. 1. 23:04
 2/8 anonim válasza:
38%
Kirúghatják mindkettőjüket. Vagy fejezzék be a viszonyt vagy hitessék el mindenkivel, hogy vége a viszonynak.
2013. febr. 1. 23:16
 3/8 anonim válasza:
27%
Feltételezem, hogy az egyetem felsővezetése férfiakból áll, így nem áll érdekükben kirúgni egy ilyen tanszéki ribbancot - jól jöhet még nekik is. Nálunk is volt tanárnő, aki végigkúrta a fél évfolyamot, és senkit sem zavart. Általában a férfi tanár - lány egyetemista felállás a problémás, mert van egy ilyen mítosz, hogy a férfi kihasználja a nőt szexuálisan stb. Fordítva teljesen rendben van a társadalmi felfogásunk szerint. A tanárnő éppenséggel a modern nő jelképe, aki nem tűri a bilincseket, stb.
2013. febr. 2. 00:36
 4/8 anonim válasza:
100%
Ezt nem értem hogy miért? Kérlek titeket magyarázza el valaki aki ért a joghoz, hogy miért rúghatják ki őket, hiszen felnőtt emberekről van szó, nem egy kiskorúval folytat viszonyt az a tanár. Ez nem a magánügyük? Mi köze hozzá az egyetemnek?
2013. febr. 2. 00:37
 5/8 anonim válasza:
24%
Konkrétan nem ezért fogják kirúgni. Ráfogják, hogy alkalmatlan, stb. Okot mindig lehet találni.
2013. febr. 2. 02:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Miért nem iratkozik át egy másik csoportba, ahol más a tanár? Ha nincs köztük tanár-diák viszony, akkor szerintem senki nem köthet bele.
2013. febr. 2. 05:17
 7/8 anonim ***** válasza:
34%

"Ezt nem értem hogy miért? Kérlek titeket magyarázza el valaki aki ért a joghoz, hogy miért rúghatják ki őket, hiszen felnőtt emberekről van szó, nem egy kiskorúval folytat viszonyt az a tanár. Ez nem a magánügyük? Mi köze hozzá az egyetemnek?"

- Az is magánügy volna, ha pénzzel támogatnám egy tanáromat. A közös az volna az említett helyzettel, hogy kérdéses volna a tanár részrehajlása.

2013. febr. 2. 09:23
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

NEM rúghatják ki egyikőjüket sem. Az egyetemi szabályzatok nem tiltják a tanár-diák közötti kapcsolatot, erkölcsi szabályzatuk van, abban említik hogy a tanár ne folytasson viszonyt a diákjával, de ez csak morális kérdés.

Amiben érintettek lehetnek, hogy a tanár nem osztályozhatja a diákot vizsgakor, és ha komoly a kapcsolat kötelesek bejelenteni a kar dékánja felé, vagy annak az intézetnek a vezetője felé, ahová a tanár tartozik. Ez volna az elvárás, de sokszor nem jelentik ezt sem be, nincs belőle probléma. Felnőtt emberekről van szó, ez már nem középiskola.

(joghoz értő voltam)

2013. febr. 2. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!