Ha egy egyetemi tanár viszonyt folytat a diákjával,
kirúghatják bármelyikőjüket is?
Figyelt kérdés
A legjobb haverom belezúgott a gyak.vezető tanárunkba, aki férjezett és a nő meg viszonozta. Erről rajtuk kívül 2-en tudunk, de a másik gyerek nem a haverunk és lehet, hogy eljár majd a szája. Ebből lehet valami gond bármelyikőjüknek is?
2013. febr. 1. 23:02
1/8 anonim válasza:
Szerintem simán. Főleg a tanárt.
2013. febr. 1. 23:04
2/8 anonim válasza:
Kirúghatják mindkettőjüket. Vagy fejezzék be a viszonyt vagy hitessék el mindenkivel, hogy vége a viszonynak.
2013. febr. 1. 23:16
3/8 anonim válasza:
Feltételezem, hogy az egyetem felsővezetése férfiakból áll, így nem áll érdekükben kirúgni egy ilyen tanszéki ribbancot - jól jöhet még nekik is. Nálunk is volt tanárnő, aki végigkúrta a fél évfolyamot, és senkit sem zavart. Általában a férfi tanár - lány egyetemista felállás a problémás, mert van egy ilyen mítosz, hogy a férfi kihasználja a nőt szexuálisan stb. Fordítva teljesen rendben van a társadalmi felfogásunk szerint. A tanárnő éppenséggel a modern nő jelképe, aki nem tűri a bilincseket, stb.
2013. febr. 2. 00:36
4/8 anonim válasza:
Ezt nem értem hogy miért? Kérlek titeket magyarázza el valaki aki ért a joghoz, hogy miért rúghatják ki őket, hiszen felnőtt emberekről van szó, nem egy kiskorúval folytat viszonyt az a tanár. Ez nem a magánügyük? Mi köze hozzá az egyetemnek?
2013. febr. 2. 00:37
5/8 anonim válasza:
Konkrétan nem ezért fogják kirúgni. Ráfogják, hogy alkalmatlan, stb. Okot mindig lehet találni.
2013. febr. 2. 02:31
6/8 anonim válasza:
Miért nem iratkozik át egy másik csoportba, ahol más a tanár? Ha nincs köztük tanár-diák viszony, akkor szerintem senki nem köthet bele.
2013. febr. 2. 05:17
7/8 anonim válasza:
"Ezt nem értem hogy miért? Kérlek titeket magyarázza el valaki aki ért a joghoz, hogy miért rúghatják ki őket, hiszen felnőtt emberekről van szó, nem egy kiskorúval folytat viszonyt az a tanár. Ez nem a magánügyük? Mi köze hozzá az egyetemnek?"
- Az is magánügy volna, ha pénzzel támogatnám egy tanáromat. A közös az volna az említett helyzettel, hogy kérdéses volna a tanár részrehajlása.
2013. febr. 2. 09:23
8/8 anonim válasza:
NEM rúghatják ki egyikőjüket sem. Az egyetemi szabályzatok nem tiltják a tanár-diák közötti kapcsolatot, erkölcsi szabályzatuk van, abban említik hogy a tanár ne folytasson viszonyt a diákjával, de ez csak morális kérdés.
Amiben érintettek lehetnek, hogy a tanár nem osztályozhatja a diákot vizsgakor, és ha komoly a kapcsolat kötelesek bejelenteni a kar dékánja felé, vagy annak az intézetnek a vezetője felé, ahová a tanár tartozik. Ez volna az elvárás, de sokszor nem jelentik ezt sem be, nincs belőle probléma. Felnőtt emberekről van szó, ez már nem középiskola.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!