Hogyan tanuljak hatékonyan minél többet, anélkül hogy pár perc alatt megunjam az egészet?
Először is kell, hogy érdekeljen az anyag, amit tanulsz. El kell olvasni, fel kell osztani úgy, hogy vissza is tudd mondani, ha kérdezik. Mint a kötésminta (bocsi a hülye hasonlatért) első sor nélkül nincs második stb. Az információt kötni kell valamihez, hogy legyen egy kulcs, amivel előhívod a memóriádból és a fél óra tényleg kevés.
Sportolj előtte egy órát és utána ülj le tanulni, akkor jobban is fog az agy.
Sok sikert.
Nálam a stressz segit, valahogy felpörget, ha mindent az utolsó pillanatra hagyok, könnyebben és több ideig megragad az anyag. (De babonából a párnám alatt van este a füzet.)
Egyébként függ attól is,hogy mit tanulsz. Mi középsuli utolsó két évében tanulócsoportokat csináltunk. Mindig az magyarázott, aki a legjobban tudta a tantárgyat.
Mateknál nyilván sok gyakorlás segit, törinél én filmeket is szoktam ajánlani (de nem csak filmeket, mert nagyon sok a gagyi!!!)...
Fontos,hogy tudj jegyzetelni, ki tud szűrni a lényeget. Olvasd el az anyagot, jegyzeteld ki vázlatosan. Olvasd el még egyszer az anyagot, olvasd el a jegyzetet próbáld kiegésziteni, mintegy feleletként. Vagy csinálj magadnak próba dolgozatot. Valakinek az segit, ha mindent ezerszer kijegyzetel, leír.
Általános iskolában művtörire kártyás módszerem volt. Minden kártyára felirtam egy korszakot, a hátoldalára a stilus jellemzőit...
Ja és még egy. Szövegkiemelő. Minden témát más szinnel emelj ki és hátha az megragad,hogy itt és itt ezt olvastam és sárga volt tehát ehhez és ehhez a tananyaghoz tartozik...
Több sajnos nem jut eszembe. :(
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!