Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mit csinaljak annak erdekeben,...

Mit csinaljak annak erdekeben, hogy konnyen es hatekonyan tanuljak, hogy a lecket minnel hamarabb rogzitsem?

Figyelt kérdés
2010. nov. 2. 20:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Alakíts ki egy szokást, amit mindig tanulás előtt megcsinálsz, mindig ugyan úgy. Egy idő után az agyad megtanulja, hogy ha azt csinálod, utána tanulás és koncentrálás következik, de ehhez az elején sok akaraterő és koncentrálás kell.
2010. nov. 2. 21:10
 2/6 A kérdező kommentje:
koszi szepen:) az a helyzet, hogy regebb konnyen ment e mar nem tudok koncentralni:( meg varok valaszokat:)
2010. nov. 3. 07:39
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én mindig hangosan felmondom amit kell. Így hallom is amit mondok, plusz megértem amiről tanulok, plusz a saját szavaimmal fogalmazom meg. Nekem ez mindig bevált. :)

Am fontos a környezet is. Legyen rend és nyugalom a szobádban, ne legyen zaj. Esetleg instrumentális zene is jöhet.

Csinálj magadnak egy teát vagy igyál előtte egy kávét. Egyél diákcsemegét, a rágás és a magvak jó hatásúak!

Csinál színes cetliket, amire kiírod a lényeget. Szerkessz nagy, színes táblázatot, amibe összefoglalod a lényeget.

Használsz szövegkiemelőt.

Próbáld meg az anyagot a hétköznapjaidban elhelyezni, megérteni.

Most így ennyi jutott az eszembe! :)

2010. nov. 3. 10:23
 4/6 anonim ***** válasza:
*használj sry
2010. nov. 3. 10:24
 5/6 A kérdező kommentje:
koszi szepen :) sokat segitettetek:)
2010. nov. 3. 13:28
 6/6 anonim válasza:
az is segít ha tankönyvben színes szövegkiemelővel kiemeled ,ha vizuális típus vagy..:)
2010. nov. 3. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!