Hogyan tanuljak hatékonyan, mikor ennyire elszoktam tőle?
12.-es vagyok. Általános iskolában jó tanuló voltam, középiskola elején sajnos olyan társaságba keveredtem, akikkel sokat lógtam, linkeskedtem a tanulást. Szégyenlem, de már nem tudom visszacsinálni. Olyan tantárgyak mennek, amiket szeretek (irodalom, nyelvtan, történelem)... A többi tanulásával ott van a gond, hogy egyáltalán, attól elszoktam, hogy leüljek délután a lecke, tananyag mellé és megtanuljam. Pedig akkor menne. Itt a nyakamon az érettségi, bele kell húznom, nagyon belek kell húznom németből, matekból, földrajzból. Hogyan vegyem minden délután magam rá a több órás tanulásra?
Köszönöm!
L/18
Ha a probléma az hogy elszoktál, akkor szoktasd vissza magad (ez nehezebb mint elszokni). Pl a köv. 2 napon 30 percet tanulsz, azutáni 3 napon 1 órát közben egy 5 perces szünettel, aztán 2 órát szintén szünetekkel.. és így tovább.
A szünetek fontosak mert ha kezd elkalandozni a figyelem akkor egy kicsit pl lehet tornázni meg másra figyelni pár percig és utána hatékonyabban lehet a tanulásra koncentrálni..
Van egy cikk erről a due tallózóban, ha gondolod idézhetek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!