Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Akinek nincs konkrét célja,...

Akinek nincs konkrét célja, az ne is menjen egyetemre?

Figyelt kérdés

Szerintem a fiatalok 50%-ánál többnek nincs konkrét célja, hogy mi legyen a foglalkozása. Érettségi után valamiféle papír kell, hogy legyen mivel keresni a kenyerünket.

Aki a szellemi munkát, a tudást részesíti előnyben, menjen egyetemre, aki a fizikai, kétkezi munkát, az OKJ-ra. Röviden.

Sokan mondják, hogy amíg nem tudod, mit kezdj magaddal, addig ne menj egyetemre.

Szerintem nem ezen múlik...

Amúgy az OKJ-knál is egy csomóhoz kell elhivatottság.

2013. jan. 30. 00:29
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem akarok kukacoskodni de az OKJ-n is oktatnak szellemi munkákat. Én ügyintéző titkárnak tanultam. És még sorolhatnám.

Egyetemen is lehet kétkezi melót tovább vinni. Pl. mezőgazdasági és építőipari, gáz és olajmérnöki munkák.

Aztán elválik kiből lesz irodista és kiből fizikai melós.

Mindenesetre feleslegesen foglalod a helyet az egyetemen és költöd a pénzed, vered az idődet ha nincs elképzelésed.

Elméletileg.

Mert ugye sokan nem azért mennek mert konkrét elképzeléseik vannak hanem mert ma már az érettségi túrót sem ér, másrészt egy diplomásnak legalább a minimálbére nagyobb valamivel. Munkanélküliként tapasztalom.

Szóval: vagy kitalálod gyorsan mi érdekel, vagy elmész valami büfészakra ha bírja a zsebed és a megszerzett tudást senki sem veheti el és egy dipivel kevésbé leszel hátrányban.

Egyébként meg igazad van: az OKJ-t sem egy sétagalopp letenni. Én 8 hónapig jártam minden nap és többnapos vizsga, napi több vizsgával felért egy szakközepes vizsgával. Nem vették lazán a vizsgáztatók!

Csak éppen a munkáltatók tesznek rá magasról. Előbb vesznek fel egy diplomást, aki sose csinált olyat, mint egy okj-st, akinek van már szakmai előélete.

2013. jan. 30. 01:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Aki nem jó egy adott témából legalább az ne menjen.Épp itt volt egy olyan ügyvédnek tanuljak vagy villamosmérnöknek?Na ilyen nincs hogy ennyire eltérő két témában valaki jó.
2013. jan. 30. 01:30
 3/10 anonim ***** válasza:

utolsó

már hogyne lenne olyan...

pl én kémiából és magyarból vagyok a legjobb, mégis mire menjek tovább, ha nem akarok tanár lenni?

nem mindenki csak humán vagy csak reál tantárgyakból jó...

most én is azon gondolkozom, hogy vegyészmérnök, pszichológia vagy magyar szak, szóval légyszíves ne általánosíts, és ne magadból indulj ki..

2013. jan. 30. 10:07
 4/10 A kérdező kommentje:

El is mentem egy büfészakra. :)

Mondjuk nem fogtam fel, hogy az, amíg ide nem kerültem :D

2013. jan. 30. 12:28
 5/10 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hogy milyen szak?
2013. jan. 30. 15:35
 6/10 A kérdező kommentje:

Reálos büfészak :)

Ebből van 1-2, valamelyik közülük :)

2013. jan. 30. 16:58
 7/10 anonim ***** válasza:
A konkrét szak titok?
2013. jan. 30. 17:23
 8/10 A kérdező kommentje:
Miért szeretnéd tudni?
2013. jan. 30. 19:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Csak kíváncsi vagyok rá. Reál szakokra nem igazán szokták ezt mondani...
2013. jan. 30. 20:15
 10/10 A kérdező kommentje:

Van, amelyikre szokták :)

Környezettan, környezetmérnöki, műszaki menedzser pl.

Ebből a környezettan még értelmes lenne, de túlképzéses. A másik kettő...

2013. jan. 30. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!