Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Vissza kell fizetni a tandíjat...

Vissza kell fizetni a tandíjat, ha kiiratkozik valaki az egyetemről?

Figyelt kérdés
Kicsit érdekes a kérdés, ezért elmagyarázom. Egy kedves barátom a 2012/2013-ban induló tanévre felvételt nyert műszaki menedzser szakon, de ugyebár nekik alá kellett írni a hallgatói szerződést, miszerint, ha nem végeznek időbe vissza kell fizetni a díj 50%-át. De rájött nem ez a pálya, amit igazán neki szántak, ezért újrafelvételizne egy másik szakra, ezért majd ki kell íratkozni ha felvették. Vissza kell fizetni így is az 50%-át vagy csak szerződést módosítanak? Köszi a válaszokat! :)

2013. jan. 22. 19:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Le van írva a szerződésben, hogy amennyiben diplomát szerez X éven belül nem kell visszafizetnie. Arra nincs korlátozás hogy hányszor válthat szakot.
2013. jan. 22. 20:00
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Énúgy tudom, hogy a megkezdett (és az elvégzett) félév(ek) tandíját ki kell fizetnie, ha otthagyja.
2013. jan. 22. 20:06
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2013. jan. 22. 20:07
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Már nem azért, de nem jutott eszébe, hogy mielőtt aláírja, el is kellene olvasni??
2013. jan. 22. 20:10
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem nagyon hagytak időt rá, azonnal osztották ki és kellett aláírni, és valójában nem olyan rövid ám, ami a felvin van, hogy egy oldal (azt amúgy átolvastuk)
2013. jan. 22. 20:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom a felvin miféle példányt néztetek, de nálam fent volt az egész szerződés (amit alá is írtam). Meg persze sok más oldalon is elérhető volt a teljes mintapéldány.

Kérdésre a válasz:

[link]

456. oldal 3.§ és 4.§

"(8) A 3. § a) pontjában meghatározott kötelezettség a szakváltást nem korlátozza. Szakváltás esetén a szerzõdés teljesítése szempontjából az újabb szak képzési ideje irányadó."

2013. jan. 22. 21:12
 7/9 anonim ***** válasza:
ui.: Google 1. találat, szóval csak rá kellett volna keresni.
2013. jan. 22. 21:13
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves segítséget! :)
2013. márc. 10. 11:58
 9/9 A kérdező kommentje:

Amúgy az igazi problémám, nem az, hogy nem találtam meg, hanem, mondok konkrét példát. Valaki műszaki menedzserre jár, tegyük fel 130. 000 a félév, képzési idő: 3 év akkor az összes 780 000 ft, de ha 1 év után otthagyja, akkor 390 000-et kell visszafizetni (teljes összeg felét) vagy csak amit elhasznált, 1 év 260 000 ft, és annak a felét 130. 000-et.

Képzeld amúgy nem csak én vagyok ennyire hülye, hogy ezt nem tudom, hanem én ezt megkérdeztem az egyetemünkön az illetékeseket is, és ők sem tudják XD (szerintem ez még durvább, mint hogy én egyszerű tudatlan paraszt nem tudom)

2013. márc. 10. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!