Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit várnátok el az egyetemről...

Mit várnátok el az egyetemről kirúgott barátnőtöktől?

Figyelt kérdés

Nem sikerült harmadjára sem a felvett tantárgyam,így az egyetem automatikusan elbocsátott. Évek óta együtt élünk a barátommal, így biztos hogy a munkakeresés mellett a lakás tisztántartása és a főzés,mosás,takarítás lesz a "napi programom",de.. úgy érzem hogy nem elég. Egy selejtnek érzem magam, hogy 3 tantárggyal a végzés előtt rúgtak ki. Ősszel persze újra szeretném kezdeni,de talán máshol, mert ezen az egyetemen nem tudom úgy néz ki megütni ezt a lécet egy bizonyos tantárgyból, hiába van meg minden más..

Ti mit tennétek a helyemben,mivel segítenétek még? :(

2013. jan. 15. 09:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
41%
Nem igazán értem mi a kérdés.
2013. jan. 15. 09:54
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Többet nem tudsz. és most az elejéről kell kezdeni az egészet,mitnha most felvételiznél először? Ha igen,én biztos már csak levelezőn kezdeném újra ..

Amúgy a barátoddal ha jó a kapcsolatod biztosan megérti,emiatt ne aggódj. Házimunka+ melókeresés az amit tehetsz ,és ne érezd magad selejtnek amiért emberből vagy. Ennél sokkal rosszabb dolgok is történhetnek ,ne ess kétségbe.

2013. jan. 15. 09:54
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is így jártam. Aztán vártam pár évet, máshol kerestem a bodlogulást, végül visszajelentkeztem a régi sulimba és épp most fejezem be. Pihenj meg, de ne hagyd annyiban! Mindent lehet teljesíteni, csak rá kell hajtani! Ezt is meg tudnád csinálni, csak erőt kell gyűjtened hozzá! 3 tárgy... én nem hagynám elveszni a helyedben!
2013. jan. 15. 09:55
 4/14 anonim ***** válasza:
47%
Ezek a napi programok természetesek,a pasik lusták ahhoz hogy megcsinálják,de ha ennyire nem megy menyél OKJ-képzésre,a legtöbb elvégzése még plusz pontokat is adhat az egyetemen és alapozást,de ha harmadjára sem sikerült akkor picit pihentesd a dolgot
2013. jan. 15. 09:56
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan leülnék a barátommal ezt elmondani, hogy ez van, kirúgtak, de te igyekszel a "napi programmal", keresel munkát(akár alkalmit). Szerintem ha belegondolja magát a helyedbe, talán érezni fogja hogy nem vagy olyan jó helyzetben, kérd ki a tanácsát, hogy ő mit tenne a helyedben! Emellett én ráfeküdnék az adott tárgyra, hiába lesz még fél éved, ha 3x buktál belőle nem fog megártani, szerintem keress külön tanárt is!
2013. jan. 15. 09:57
 6/14 anonim ***** válasza:

Ugyanannál a tanárnál buktál? Mert lehet, hogy nem is a tárgy okozza a bajt, hanem a tanár. Ilyet már ismerek, hogy kérvényezte a jelölt, hogy más tanárnál, bizottság előtt tehesse le a vizsgát, és simán átment. Olyanra is van példa, hogy az ország másik végén fejezte be a delikvens az egyetemet tanulmányi okokból.

De ha valóban a tárgy okoz gondot, akkor neki kell kezdeni, s a zöldkályhától elindulva újra feldolgozni az anyagot, esetleg segítséggel, ha tanulható az a tárgy, s nem érzék kell hozzá elsősorban: nyelv, zene, rajz...

Célszerű az volna, hogy ide jelentkezz elsősorban vissza, mert nem kell különbözetiket lerakni, másfajta követelményeknek megfelelni. S amit elkezdtél, azt be is kellene fejezni, mert a félmunka semmire sem jó.

2013. jan. 15. 10:01
 7/14 A kérdező kommentje:
Természetesen csak levelezőn jelentkeznék újra,most már akkor rendesen dolgozni szeretnék/kell, több időt nem akarok csak tanulással tölteni. És igen, magántanár lesz ebből... mondjuk alapból a főzés-mosás-takarítás az én reszortom volt eddig is hétköznapokon, hétvégén segített be a barátom, szóval most azért is érzem azt hogy "semmirekellő" vagyok..
2013. jan. 15. 10:01
 8/14 A kérdező kommentje:
Ugyanaz a tanár és nálunk sajnos ő az atyaúristen, nem lehet másnál vizsgázni, ő az,aki a 70%-os bukási arányokat produkálja. De persze tudom,hogy bennem is ott a hiba.
2013. jan. 15. 10:02
 9/14 anonim válasza:
100%

Kérdező, most őszintén, mit várjak el attól, aki amúgy is láthatóan "elvárás-függő", önmagával szemben is... szerintem meg pont, hogy az elvárások azok, amik pokollá tudják tenni az ember életét, önmagával szemben is, meg a környezetével szemben, kapcsolataiban is...

Szóval én egy dolgot várnék el, azt, hogy ettől ne érezze selejtnek magát...

A helyedben meg semmi különöst nem tennék azon kívül, amit felsoroltál, ha otthon vagyok, nagyobb részt vállalnék a házimunkákból, keresnék egy melóhelyet, és átgondolnám, hogy a tanulmányokban mikor és hogyan tovább. Ennyi.

2013. jan. 15. 10:07
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Azt hiszem kicsit most rápörögtem erre az egészre..
2013. jan. 15. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!