ELTE anglisztika elvégzése utáni munkalehetőségek?
Figyelt kérdés
Újságíró szeretnék lenni (nem divatból, hanem mert szeretek írni), és úgy döntöttem, hogy anglisztikára jelentkezem, mivel ott specializációként van amerikai írásprogram, ami tulajdonképpen újságírás, ha jól tudom. Az érdekelne, hogy ezzel csak külföldön lehetek újságíró, vagy Magyarországon is? Bár szívesen dolgoznék külföldön, a szívem ide húz, szóval ha van lehetőség, az országban szeretnék maradni. Illetve az is, hogy ezzel lehetek-e esetleg műfordító vagy tolmács vagy ahhoz más specializáció/minor szak kell? Tisztában vagyok a ténnyel, hogy rengetegen akarnak újságírók lenni, szóval szükségem vagy egy B, C, D stb. tervre. Milyen egyéb munkalehetőségek vannak? Előre is köszönöm a segítséget!#egyetem #továbbtanulás #anglisztika #angol #ELTE #tolmács #fordító #újságírás #munkalehetőség #műfordító
2013. jan. 11. 21:51
11/16 anonim válasza:
A romanisztikával pl romániában nyilik meg a lehetőségek tárháza.
12/16 anonim válasza:
A romanisztikába beletartozik a románon kivül az olasz, a spanyol, stb. Amint mondtam, én spanyolos vagyok, aminek nem sok köze van romániához.
13/16 anonim válasza:
Nagyon is sok mivel már fél spanyolország már román gyarmat. Ezt személyesen is tapasztaltam. A fél repülőt kirabolták.
14/16 anonim válasza:
Mindenesetre nem hiszem, hogy a spanyol nyelvvel túl sok lehetőség nyilna meg az ember számára Romániában...
16/16 anonim válasza:
Kedves Gépészmérnök hallgató!
Lehet, hogy az újságírással nehezen tudna elhelyezkedni anglisztikával, de más egyéb lehetőségei vannak, és nem kell feltétlenül a McDonalds-ba dolgoznia, nem kell játszani az agyad, hogy mekkora arc vagy, mert nemcsak te voltál kinn külföldön ösztöndíjjal :) amúgy simán lehet tanár is, ha megy mesterre és valami jó kis minor szakkal, akár tanár is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!