Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valaki, aki anglisztika...

Valaki, aki anglisztika szakon tanul, mondana nekem véleményt róla?

Figyelt kérdés
Azt szeretném megtudni, egy, hogy mik a követelmények ahhoz hogy egyáltalán bekerülhessek, hogy milyebek az órák, konkrétan miről tanultok, te személy szerint mennyire szereted. És még egy fontos kérdés. Azt olvastam hogy kötelező az emelt szintű angol érettségi. De viszont akkor ha leteszem a felsőfokú nyelvvizsgát akkor amiatt mert kötelező az emelt ponthátrányban leszek? Mert nem valószínű hogy németbol felsőfokúra képes lennék negyedikre, de ha jól tudm, ha emeltezek angolból akkor azt a pontszámot veszik figyelembe és nem a felsőfokú nyelvvizsgámét ami viszont többet ér..
2012. okt. 17. 16:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Bocs, de van egy-két dolog a kérdéseid közt, amelyeknek enélkül is utána tudtál volna nézni, illetve anélkül is lehet válaszolni rá, hogy odajárna az ember.

Szóval a lényeg:

1. emelt szintű érettségi kötelező. Tök mindegy, azon kívül megvan-e a nyelvvizsgád, ha megvan, kapsz érte pontot, de az emelt szintű érettségi a lényeg. Követelmény nagyjából ennyi. Nem értem, mitől is lennél ponthátrányban.

"ha jól tudm, ha emeltezek angolból akkor azt a pontszámot veszik figyelembe és nem a felsőfokú nyelvvizsgámét ami viszont többet ér.."

Ez persze hülyeség.

2. Én személy szerint szerettem, bár nem mondom, de ne lett volna jobb döntés az életemben. Hogy pontosan milyen órák vannak ott, annak magad is utána tudsz nézni adott egyetemek honlapján. Nagyjából nyelvfejlesztés folyik ott, valamint nyelvészeti és irodalmi tantárgyak vannak egy kevés egyéb kulturális ismerettel (pl. történelem).

Hogy jó-e ez, attól függ, miért megy oda az ember.

2012. okt. 17. 17:40
 2/3 anonim ***** válasza:
kicsikém, nézz utána a neten, senki se fog nekem 5 oldalt írni olyanokról, amiket megtalálsz bárhol. én tanárnőnek készülök, én szeretem. van, aki szidja, van, aki szereti... de a bölcsész szakokat eleve divat fikázni, szóval szerintem akkor gyere ide, ha elhivatott vagy.
2012. okt. 19. 11:54
 3/3 anonim válasza:

Az első válaszolónak üzenem, hogy el van tévedve. Könnyű leugatni a másikat, de te is informálódj pontosan, mielőtt okoskodni kezdesz, legalább ne égesd magad.

Kérdező! Ha megvan a felsőfokú nyelvvizsgád és anglisztikára akarsz menni, akkor nem kapsz a felsőfokúdért plusz pontot, mivel az anglisztikán kötelező az angol emelt, ami úgymond "üti" a nyelvvizsgát, tehát az emeltedért kapsz +50 pontot feltéve ha teljesíted az ahhoz szükséges minimumot. Nyilvánvalóan nem kaphatsz +90 pontot csak az angolért.

2013. jan. 11. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!