Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám megszívatni a...

Hogyan tudnám megszívatni a magyartanáromat?

Figyelt kérdés
Tavaly megalázott mindenki előtt amikor azt hitte hogy puskáztam. Utána természetesen bosszút álltam, ami óriási siker lett. Később jöttem csak rá, hogy az a bosszú nem volt nekem elég... Erre csak rátesz egy lapáttal, hogy nyilvánosan úgy tesz mintha elfelejtette volna és mi sem törtnét volna, közben mikor négyszemközt találkozunk, egyértelműen látszik, hogy ez nem így van...
2009. aug. 27. 21:06
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
75%
A tanár jól ismeri a szüleidet? Mert az idézett szöveg tegező. Én is szeretném tudni, hogy mivel álltál bosszút a tanáron. Gondolj bele: szerintem neked ezekután már soha nem jut az eszedbe, hogy puskázz. Lehet, egyszer még megköszönöd.
2009. aug. 28. 13:32
 22/30 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem meg se a tanárnak se senkinek nem kéne igazat adni, mert nem ismerjük a valós történéseket. Azért nem kéne valakit le kis taknyosozni, mert az azt minősíti aki ezt mondta és nem épp a jó irányba.
2009. aug. 28. 17:57
 23/30 anonim ***** válasza:
87%
20 évvel ezelőtt valahogy ez a tanulóknak eszébe se juthatott,mert otthon a szülőtől kapta a következő pofont.A gyerek meg érezte,hogy megtiszteltetés,ha tanulhat.Tudod 16 éves kor után semmi nem kötelező.Mehetsz dolgozni is.De ha tanulsz,a többiek által befizetett adóból,akkor tedd azt,és becsüld meg magad.
2009. aug. 28. 20:28
 24/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, legalábbis azokat, amik tisztességesen a kérdésre válaszoltak. A többire igazából nem voltam kíváncsi, de ez van...

IGen, a tanár azt javasolta, hogy írjunk puskát. MIért? Mert összefoglaljuk vele saját magunknak az anyag lényegét. Higgyétek el, hogy pedagógiailag ez egy remek módszer... Tapasztalat. Mellesleg tényleg nem puskáztam, mert rendszeresen tanulok minden órára, az átlagaim is rendszeresen 4 fölött vannak, így azt hiszem, hogy nyugodtan el lehet hinni, hogy nem vagyok egy utolsó kis hülye gyerek...

Ismeri a szüleimet már nagyon régről, szomszédok voltak anno. Csakhogy nem tartják a kapcsolatot, ráadásul a szüleim magázzák...

Hogy álltam bosszút? Rendkívül alpári, de egyszerű módszerrel. Rejtvényt fejtettem órán... Ezt csak az érti, aki ismeri a tanáromat. A vége az volt, hogy sírva rohant ki a tanteremből és nem tudott menni vagy negyed órán keresztül a következő órájára. Persze én nem szóltam be neki meg semmi, csak rejtvényt fejtettem, így nem sértettem meg vagy valami. De mondom, ezt csak az értheti, aki ott volt és látta az esetet. Az az igazság, hogy én már el is felejtettem a dolgot egészen a múlt hétig. Csakhogy akkor összefutottunk és elég kötekedő hangnemben beszélt velem. Elhordott minden gerinctelen féregnek stb, pedig látszólag tavaly már békében váltunk el. De hát az van...

Ja és megkérem azt a kommentelőt, aki a szüleimre tett rosszindulatú megjegyzést, hogy legközelebb kerülje a hasonló megnyilvánulásokat, mert úgy gondolom, hogy nem a szüleim viselkedését vagy egyéb tetteit utánzom le, hanem önálló, önálló döntéseket hozó személy vagyok.

2009. aug. 28. 21:08
 25/30 A kérdező kommentje:
Ja és nem csak én fejtettem rejtvényt, hanem a bosszú része volt, hogy elterjesztettem az osztályban, így röpke 3 hét alatt az osztály 90%a rejtvényezett magyar órán. Nyílt titok volt hogy én voltam...
2009. aug. 28. 21:12
 26/30 anonim ***** válasza:
75%
hát,ez a tanár eléggé idegbeteg lehet,hogy egy rejtvényfejtéstől elkezd bőgni...XD XD csúcs...kár h nem láttam :D
2009. aug. 28. 23:27
 27/30 anonim ***** válasza:
75%

Az, hogy Te milyen döntéseket hozol "felnőtt" korodban, nagyban érinti, hogy hogyan neveltek a szüleid.

Sírt a tanár, mikor rejtvényt fejtettél? :))) Na ezt én is megnéztem volna szívesen! :))))

2009. aug. 29. 09:55
 28/30 anonim válasza:
75%

Nem vitás, vannak hülye tanárok, és valószínűleg a tied is ilyen, de ha így folytatod elmérgesedhet a helyzet. Az viszont szembetűnő, hogy megtanított téged helyesen írni ez a te magyartanárnőd.

Remélem, az új tanévben rendeződött a kapcsolatotok.

2009. okt. 7. 09:01
 29/30 anonim válasza:
megtudhatnám hogy volt-e folytatás és h igen akkor mi volt az? :D
2010. jún. 16. 10:52
 30/30 A kérdező kommentje:

Természetesen megtudhatod:)

Lényegében semmi. Az első 2-3 hónapban nagyon fújtunk egymásra, bár engem nem viselt meg különösebben idegileg. Valamikor november táján aztán elszakadt nála a cérna és hívatott. Sírva mondta, hogy már nem tudja, hogy miért vagyok ilyen vele, miért nem törődök azzal, amit mond. Mondta, hogy hónapok óta szabályosan rémálmai vannak velem kapcsolatban, és teljesen kikészült idegileg. Ekkor már megsajnáltam és úgy éreztem, hogy végeztem ezzel az üggyel, mert elégtételt kaptam. Elmondtam neki őszintén és higgadtan, hogy a fentebb leírt események miatt vagyok ilyen vele, mert az nagyon megalázó volt számomra. Ekkor szintén könnyes szemmel ezt mondta: "A világ egyik legnagyszerűbb és legjobb dolga a megbocsájtás. Könyörgöm, hogy te is próbálj meg nekem megbocsájtani". Mondtam neki, hogy ezen ne múljék, én mindent meg fogok tenni. Ezzel annyiba is maradt, de a kapcsolatunk csak olyan szinten javult, hogy nem piszkáltuk egymást.

Aztán április végén újabb fordulóponthoz érkeztünk. Sajnálatos módon elhunyt az egyik közeli rokonom, akit a Tnő is jól ismert. A temetés előtt tett egy két szúrós megjegyzést a régebbi ügyeinkkel kapcsolatban, majd a szertartás után odamentem hozzá és- ahogy ő is- én is bocsánatot kértem tőle mindenért. Ekkora megint sírt egy jót, majd lelépett. Azóta újra olyan jó a kapcsolatunk, mint egy jó évvel azelőtt volt.

2010. jún. 19. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!