Milyen a vizsgaidőszak?
Tehát, ha rendesen óráról órára tanulok akkor mennyit kel tanulnom naponta?
És vizsga időszakban?
ha nem tanulok óráról órára akkor?
Mennyi vizsga van átlagosan egy időszakban és mennyit "tananyagot" kell oda megtanulni?
Számít az hogy hányas lesz a vizsgád?Nézik valahol majd?
Szóbeli és írásbeli is van?
Én műszaki szakon vagyok közepes színvonalú egyetemen. Nálunk sok-sok zh van félév közben. (A BME-n mégtöbb, ott állítólag már szeptemberben vannak, plusz sok-sok beadandó). Vannak nekünk is beadandóink.
Én próbáltam óráról-órára átnézni a tananyagot, de mikor jöttek a zh-k, akkor nem volt kedvem még az aznapi tegyük fel fizikával foglalkozni, mikor biológia zh közelgett.
Nekünk októbertől volt hetente 1-4 zh, december első hetéig. Onnantól csak pótzh-k.
Ha műszakira mész te is, azt javaslom, hogy ne hagyj pihenőnapokat (na jó, 1-et, kettőt de többet ne) azzal, hogy "pihenni is kell", hanem minden nap tanulj, amikor heti 2-3 zh van. Oszd be, minden nap haladj, este kockulj vagy nézz filmet, feküdj időben, másnap is haladj.
Nálunk annak volt problémája, aki előző este kezdett tanulni... Mert nekik nem mindig volt elég az egy éjszaka. Ők akár kb. 6 pótzh-ra is mehettek az utolsó héten.
Egészségügyi és bölcsész karokról hallom főleg, hogy félévközben alig írnak zh-t.
Ők szerintem rosszabb helyzetben vannak sokkal, mert azzal szembesülnek ilyenkor, hogy egyik tanár számonkérési stílusát se ismerik, semmit se tanultak, sok az anyag, és 1-2 napjuk van mindenre felkészülni.
Nem látok bele, milyen lehet, tehát nem akarok nagyképűsködni, hogy így meg úgy csinálnám.
De TALÁN-TALÁN óráról órára egyszer vagy kétszer átolvasnám, ez nem sok idő, emellett lehet eljárni hétköznap is. Nem kell sajnálni. Vizsgaidőszak előtt viszont legalább két héttel elkezdenék tanulni, hogy ne két napom legyen mindenre.
De ismétlem, TALÁN.
Van írásbeli, van szóbeli is. Írásbeli rosszabb, mert lehet, hogy nem nézi meg rendesen a tanár - nálunk sok zh osztályzása erősen kérdéses pl, de máshonnan is hallottam már ilyet jócskán.
Ha választhatsz, a szóbelit válaszd, akármilyen ijesztőnek is tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!