Egyetemisták! Ti hogy tanultok vizsgaidőszakban? A vizsgaidőszak első napjától kezdve az utolsóig reggeltől estig tanultok? Vagy hogy? Ilyenkor az ünnepi készülődésre pihenésre se marad időtök?
Persze, enni sem szoktam, WC-re pláne nem megyek ki (addig pelust hordok), aludni is csak pár órát szoktam.
Ezt most komolyan gondoltad? Szerinted van olyan idióta, aki semmit nem csinál tanuláson kívül? Főleg BTK-n??....
Én BTK-ra járok, idén végzek. Az évek során - autodidakta módon, megfigyelve, h az elvárásokat hogyan lehet teljesíteni a legkisebb erőbefektetéssel - elsajátítottam olyan tanulási módszereket, amikkel sikeresen tudok vizsgázni akkor is, amikor csak egy-két napot készülök és az órák felén sem jelentem meg a szorgalmi időszakban.
Még csak nem is tanulok reggeltől estig, az időmbe egy-egy film is belefér. De amikor tanulok, akkor azt elég intenzíven teszem, ismételni nem szoktam, mindent első olvasásra próbálok értelmezni és bevésni az emlékezetembe (max. vizsga előtt átolvasom a fontosabb fogalmakat még egyszer).
Gólyaként néha aggódtam, h a lustaságom kudarchoz fog vezetni. Nem is sikerült jól az első évem. Nem mondom, h kellett volna annyit tanulnom, mint egy joghallgatónak, h sikeresen zárjam le a vizsgaidőszakokat, de közel annyit igen, egy vizsgára egy-egy hét koncentrált tanulás szükséges lett volna amellett, h bejárok minden előadásra és már év közben olvasgatok, tanulgatok. Az első évben még nem tudtam, hogyan rövidítsem le a végtelen hosszú olvasmánylistát és mi alapján szelektáljak a tananyagban. Pontosan teljesíteni a követelményeket (15-20 tanulmányt, nagyjából ezer oldal szakirodalmi szöveget feldolgozni vizsgánként olykor minden mankó nélkül), nos, az én motiváltságommal nem volt megoldható. Szerencsére úgy tűnik, a lustaság rutinnal párosítva meg némi hajlammal a hatékony stratégiák kidolgozására és megfontolt problémamegoldásra - már inkább előnyt jelent, semmint hátrányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!