Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire érzed nehéz tantárgyn...

Mennyire érzed nehéz tantárgynak az irodalmat? (Főleg középiskolások válaszát várom. )

Figyelt kérdés

Attól eltekintve, hogy pl. a ti tanárotok rossz, és nagyon utálod, magáról a tantárgyról mi a véleményed? Úgy tapasztaltam itt GyK-n, hogy elég negatívan gondolkodnak róla sokan, kíváncsi vagyok, nehéznek tartjátok-e. (És az irodalom nem egyenlő a kötelező olvasmányokkal!)

A nyelvtanról is írhattok, ha akartok. Köszönöm.

2012. dec. 30. 19:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a a kedvenc tantárgyaim voltak a suliban, és ebből volt a legjobb átlagom, nekem valamiért ez volt az erősségem.

Matekból viszont bukdácsoltam végig minden évben.

2012. dec. 30. 19:28
 2/21 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Várom másokét is!
2012. dec. 30. 19:30
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Két éve érettségiztem. Az irodalom nagyon ment, imádtam, de a nyelvtant gyűlöltem, semmi logikát nem találtam benne, értelmetlen hülyeségnek tartottam. Mondjuk év végére mindig összejött azért az ötös: )
2012. dec. 30. 19:30
 4/21 anonim ***** válasza:
Én nagyon szeretem az irodalmat. Eddig mindig csak női magyar tanáraim voltak, akiket mindig utáltam, mert olyan elviselhetetlenek, meg felb_sszák az agyam. Kíváncsi lennék, ha férfi tanította volna, akkor mi lenne a véleményem. Olvasni is szeretek, meg különösen tetszenek azok a házi feladatok, amikor valamilyen elbeszélést kell írni valamiről és meg lehet mutatni a kreativitásomat. Nehéznek csak akkor tartom a tantárgyat, ha a tanár rengeteget követel és direkt arra megy ki, hogy ne legyen nála okosabb a tanítvány.
2012. dec. 30. 19:32
 5/21 anonim ***** válasza:

Röviden: gyűlölöm.

Kicsit bővebben: végzős gimnazista vagyok, nem látok benne semmi logikát, utálom az órákat, a tananyagot, vagyis az egészet úgy, ahogy van. A fő problémám az, hogy a természettudományokat szeretem, mindent logikusan akarok tanulni, és az irodalmat nem lehet. Vagy bemagolom a verselemzést, vagy nem. Jövő hétre 80 oldal irodalmat kell megtanulnom, a füzetet se vettem a kezembe már vagy két hete, inkább számoltam egész nap kémia feladatokat... Fogalmam sincs, mi lesz velem, de azzal nyugtatom magam, hogy fél év múlva már rá se kell néznem az irodalom cuccaimra. Amúgy olvasni szeretek, de nagyon kritikus vagyok, kevés mű van, amire azt tudom mondani, hogy tetszett.

2012. dec. 30. 20:55
 6/21 anonim ***** válasza:

én 10-es vagyok, az irodalommal elvagyok, a nyelvtant gyűlölöm.

irodalom: egész jó tanárunk van, ami annyit jelent h behozza vetítőn az anyagot vagy lediktálja, megtanuljuk és ennyi.

nyelvtan: soha nem értettem a msh törvényeket, a szótő, képző, jel, rag, és az egyéb "finomságokat"... a szövegértést is utálom, mert az is olyan h van egy 2 oldalas szöveg és 10-15 kérdés aminek semmi köze a szöveghez.

2012. dec. 30. 22:10
 7/21 anonim ***** válasza:

logika nincs benne,de ha nem hülye vki, tanulás nélkül vágja a tantárgyat. Tipikusan az a tárgy, miről a végtelenségig lehet rizsázni, főleg verselemzés. Azért nem szerettem, mert rengeteg felesleges dolgot kérnek benne számon, viszont vhol ötvöződik a történelemmel,ha a különböző korokat, stílusirányzatokat nézzük.

Magyar költőket , írókat nem szerettem. Akik számomra is érdekesek voltak azok nem, ill alig szerepeltek a tananyagban. Sztem nem nehéz, max unalmas amit itt oktatnak.

2012. dec. 31. 06:29
 8/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát, és szívesen veszem, ha még írnak mások is!

Igazából több negatív kritikára számítottam. Ezen az oldalon eddig mindenki szidta, de lehet, hogy csak azért. mert éppen közösség gyűlt össze bizonyos kérdésekhez (nem az én kérdéseim voltak). Az furcsa, hogy valakinek a női tanárok az irritálóak. Tény, hogy van különbség az előadásmódban, ha az illető férfi, de szerintem nem attól jó egy tanár, hogy milyen nemű. Nekem csupa női irodalomtanárom volt, és általában jók, de voltak rosszak is.

Én amúgy szeretem a magyart, a nyelvtant és az irodalmat is. Szerencsésnek mondhatom magam, mert gimiben kevés kivétellel a legjobb tanárokat fogtam ki. Én amúgy emelt szinten tanultam. Már érettségiztem, első éves egyetemista vagyok.

Érettségizőknek üzenem: nem kell félni tőle, bár én emelt szintűztem belőle, de a közép szintű órára járó osztálytársaim azt mondták, végül nem volt vészes. Bár nem irigylem a tételeiteket: közép szinten, ha jól tudom, csak annyit mondanak, hogy Petőfi, vagy kicsit pontosítanak. Emelt szinten konkrétabbak a tételek, mert országosan ugyanaz. (A közepet valamelyest variálahatja a tanár, hogy melyik verset kérdezi, vagy ilyesmi.)

Az érdekes, hogy a nyelvtanban nem láttok logikát. Szerintem logikus tárgy, főleg, ha valaki szereti a logikus dolgokat, mint amilyenek a természettudományok.

Szerintem amúgy az összes tantárgy közül az irodalmat a legnehezebb tanítani. Nem mintha nehezebb lenne, mint a többi, félre ne értsetek, de van egy olyan negatív hozzáállás a diákok részéről, és az iránt is,a ki ezt szereti. Legalábbis én ezt vettem észre, ezért írtam ki a kérdést.

2013. jan. 3. 00:13
 9/21 A kérdező kommentje:
*éppen olyan közösség gyűlt össze
2013. jan. 3. 00:14
 10/21 A kérdező kommentje:
Amúgy érdekes dolgot ez a természettudományokkal. Én például nagyon szerettem a bioszt, kivéve utolsó évben, amikor új tanár jött. Kedves volt, és emberileg nem volt vele semmi baj, csak nem értettem, ahogy magyaráz. Bonyolította a dolgokat, míg az előző tanár jó volt. Mindegy. A lényeg, hogy pl. én a biológiát nem is sorolnám a reál tárgyak közé, nekem tökre nem olyan, mint pl. a kémia,a mit a legeslegjobban gyűlölök minden tantárgy közül.
2013. jan. 3. 00:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!