Egyetemisták, napi hány órát tudtok intenzív tanulással tölteni átlagban?
Én nem sokat, ezért is osztom be több napra a tanulást, ha tehetem, és nem hagyom az utolsó 2-3 napra. Persze ez nem mindig sikerül.
Elsőéves vagyok, és nekünk nem most van para, hanem október közepétől december közepéig írtunk sok zh-t. Ha tehettem, akár egy hétre is beosztottam a tanulást, minden nap 2-3 óra aztán pihenés (film, haverok, hobbik stb).
Persze volt, hogy két, akár három zh is egymást követte, és nem mindig tudtam beosztani, de akkor nem tudtam rendesen felkészülni, mert 5-6 óránál többet nem tudok egy tárgyra koncentrálni.
ZH-kra még nem kell annyira ráparázni é vközben azokat kevesebb erő befektetéssel is meg lehet csinálni.
A vizsgaidőszak az ami durva inkább. Ott sokkal nagyobb anyagrészek vannak és szigorúbb követelmények.
Hát itt BME mérnökin még (első éves vagyok ) a vizsgaidőszak eddig nagyon laza, 4 vizsgám van ebből kettőt már letudtam, szabad volt az egész karácsony szilveszter és még lesz két vizsgám. Amúgy én rosszul osztom be az időmet nagyon szóval vizsga előtt 3-4 nappal tanulok reggeltől estig kb. De a szorgalmiidőszak sokkal húzósabb volt, volt olyan hogy egy héten 7 zh. Mondjuk előtte nem is tanultam egész félévben, ezért szívtam meg , de meg lett minden egész jól mert belehúztam :)
De következő félévben tuti úgy fogom csinálni hogy minden nap 2-3 óra olvasgatás, aztán még van bőven idő szórakozásra és így nem gyülemlik fel ennyi anyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!