Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha valami nem műszaki irányú...

Ha valami nem műszaki irányú középiskolát végzett, de ez érdekli az milyen alapon döntsön a továbbtanulásról?

Figyelt kérdés

Nem tudtam igazán általános iskolában, hogy mit akarok, ezért gimnáziumba mentem. Idővel kikristályosodott, hogy engem a műszaki terület, különösen az elektromosság, a gépek érdekelnek. Matek és fizika faktos vagyok, jól megy mind a kettő, emelt szintű érettségi nem gond. Viszont infó nagyon gyenge a suliban, programozás semmi sincs,még a pascalt se erőltették. Viszont amerre mennék - gépészmérnök, villamosmérnök - ott ez fontos dolog, nulláról kezdve nem tudom melyik irányba lehet elindulni. Elkezdtem most tanulni magamnak programozni, lehet, hogy már késő de ez van.:( Nem is áll közel a szívemhez a programozás, szóval ha lehet, nem ezzel szeretnék foglalkozni, habár mindenhez szükséges már.

Gépészmérnöki vagy villamosmérnökin több a programozás?

Ha ez nagyrészt függ a szakoktól is, akkor mit tanácsoltok?

Köszönöm 18f

2012. dec. 25. 18:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha gépésznek készülsz inkább a CAD programokkal ismerkedj (pl AutoCAD):) Hidd el műszaki területen nagy hasznát veszed.
2012. dec. 25. 19:16
 2/3 anonim ***** válasza:

Villamosmérnökin elég sok programozás van, ott tényleg komolyan tolják. Ismerek olyat, aki azért jött át villamosmérnökiről gépészre, mert villanyon túlságosan erőltették a programozást. Persze gépészen is van, első 2 félévben. Első félévben csak nagyon alap dolgok, másodikban pedig még kevésbé van komolyan véve a dolog.

CAD programok viszont tényleg kelleni fognak, ahogy az első mondja, de azokat is az alapoktól tanítják. Csak nem az AutoCAD lesz a lényeges, hanem valami 3D modellező szoftver (Inventor, SolidWorks, Solid Edge, aztán majd később ProE, Catia). Ezeket is az alapoktól tanítják (meg persze előtte kicsi AutoCAD-et is, hogy beleszokj a dologba) de NULLA ilyen irányú előképzettséggel is simán vehető akadály. Úgyhogy az ne hátráltasson, hogy nem tanultál ilyet, meg nem műszaki szakközépbe jártál;) Én sem.

2012. dec. 25. 21:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Viszont az említett CAD programokkal nem árt, ha picit barátkozol előtte, mert nagyon szeretik megbuktatni az embereket CADből (legalábbis BME-n) ;)
2012. dec. 25. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!