Nem teljesen értem ezt a dolgot most a felsőoktatásban. Akkor most nem lesz költségtérítéses képzés?
Bocsi,ha hülyeséget kérdezek ,sokat hallani most erről tudom,de én éppen csak mindig fél füllel csípem el a híreket.
köszi előre is!
Orbánéknak át kell gondolniuk a diákok követeléseit. Úgy kell módosítani a törvényeket, hogy mindenki bejuthasson a felső oktatásba. Ne csak a gazdagok gyerekei.
Erre még várni kell néhány hetet.
ELVILEG, pont azt találták ki az okosok, hogy államilag támogatott helyeket szüntessenek meg, ráadásul drasztikusan. Aki ezen képzésekre nem jut be, az költségtérítésesen folytathatja tanulmányait. Erre jött a remek válasz, hogy nem csak a gazdagok előtt lesz majd nyitott a lehetőség, hiszen ott a diákhiel! Frankó... Most egyelőre senki nem tud semmit.
Csak, hogy egy példát mondjak, emlékszem, amikor én felvételiztem, akkor 100-110 ezer fiatal kezdhette meg a tanulmányait a felsőoktatásban. Ennek olyan 60-70%-a volt államilag támogatott szakon, tehát a képzésért nem kellett fizetnie. Azóta én ezeket a számokat nem igazán követem, de könnyed fejszámolással kiszámolható, hogyha felvettek 100 ezer embert, akkor abból 60 ezer ingyen tanult. Most ezt 10 ezerre akarják/akarták volna csökkenteni!
Értem,köszi szépen a válaszokat!:)
hát kíváncsian várom én is a fejleményeket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!