Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosi egyetemen mennyit kell...

Orvosi egyetemen mennyit kell tanulni?

Figyelt kérdés
kb. hány órára számítsak naponta? nektek mik a tapasztalataitok ?

2012. dec. 17. 18:13
 1/9 anonim ***** válasza:
14%
Ha eljársz az előadásokra és rendesen fel akarsz készülni a vizsgákra, akkor minimum napi 12 órát, de néha többet is kell tanulnod.
2012. dec. 17. 18:21
 2/9 anonim ***** válasza:
20%

Vizsgaidőszakban a napi 16-18 óra sem elképzelhetetlen, főleg anatómia és élettan idején.

Valamint buszon, vonaton, metrón, bankban várva, ebéd közben is könnyű kiszúrni az orvosisokat, mindig van náluk anatómia atlasz vagy valamelyik klinikai ismeretes könyv.

2012. dec. 17. 18:27
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
örülnek ha egy nap tudnak aludni is meg tanulni is:D
2012. dec. 17. 18:34
 4/9 bensdorp ***** válasza:
63%
Akkor sem tudod az egész orvostudományt megtanulni, ha a 6 év minden napjának minden egyetemen kívüli percében tanulsz. Az embernek persze vannak szükségletei: némi pihenés, társasági élet (párral, családdal, barátokkal), egyéb teendők. Ezeket a pluszokat minimálisra kell sajnos csökkenteni, a hobbikról jobbára lemondani, és a maradék időben minél többet a fejedbe préselni. Nem jellemző senkire, hogy mindennap tanulna, de ahogy mondtam, lehetne. Szóval nincs egy standard, hogy mennyit kell tanulni, mert bármennyit.
2012. dec. 17. 19:07
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

Vajon az előttem hozzászólók jártak valaha orvosi egyetemre?

Azért ne állítsunk már olyat, hogy napi 16-18 órát kell tanulni. Mégis ki a franc tudna annyit tanulni?

Nem tartom magam zseninek, de az első három évet (ami az egyetemen a legnehezebb) elvégeztem úgy, hogy közben nem szakadtam meg, volt társasági életem, néha buliztam is, voltam a családommal és a párommal is eleget...

Nem azt mondom, hogy sétagalopp, mert tény, hogy tanulni kell, nem is keveset, de azért ezek a túlzások kikészítenek.

2012. dec. 17. 20:32
 6/9 anonim ***** válasza:
94%

ha érdekel a dolog, és számítanak az eredmények, sőt még versengő típus vagy, akkor egy idő után nem érdekel, hogy mennyi időt töltesz vele. Próbálsz minden szabadidődben tanulni, szó szerint. Ahogy jönnek a zh-k, erőn felül is tanulni kell. És most nem arrol beszélünk, hogy 2-essel hogy lehet átvergődni, ahhoz elég a kevesebb is(de azok is jóval többet tanulnak, mint az átlag egyetemisták)

Mellesleg egyénfüggő. Van aki szétszakad és megbukik, van akinek jó az agya, és elviselhető mennyiségű tanulással színötös.

2012. dec. 18. 08:13
 7/9 anonim ***** válasza:
57%

Most miért kaptam a lepontozást?

Nem kettesekkel vergődöm. Egy darab 3-as szigorlatom van, az összes többi 5-ös. És a többi jegyem 90-95%-a is ötös.

Elég nevetséges, hogy azért lepontoztok, mert nem visítok, hogy jahj mennyire szörnyű és megcsinálhatatlanul nehéz.

Nyilván függ a képességektől is, de mint mondtam, nem vagyok zseni, mégis megy.

És igen is van időm mellette élni is.

2012. dec. 18. 08:26
 8/9 anonim ***** válasza:
57%

Nincs ilyen, hogy hány órára számíts. Ezt nem lehet megmondani. A fenti válaszokat inkább felejtsd el. Év közben bőven van idő a kikapcsolódásra, bulizásra, szabadidőre. Aztán ahogy telik az idő, mindig egyre kevesebb. A vizsgaidőszakot is lehet ügyesen csinálni. Mindig le kell tenni már az elején 1-2 nehezebb tárgyat, hogy a vizsgaidőszak maradék részének legalább egy részét azért élvezni is tudd, ne kelljen sok tárgyból készülnöd egyszerre, mert abban belezakkansz.

De nyugi, meghalni semmiképp nem kell:)

Én most, vizsgaidőszakban (anat előtti 1-1,5 hétben) sem tanultam többet napi 10-11 óránál. Nem is tudnék. Olyat már nem csinálok, mint régen, hogy például egész éjszaka fent vagyok. Baromság, hiába tanulok többet órák számában, ha agyban meg nem vagyok ott, mert ki vagyok merülve.

Szóval. Tanulni kell, jól kell tanulni, de nem fog az egész életed ebből állni:)

(elsőéves orvostanhallgató, SOTE)

2012. dec. 21. 19:03
 9/9 Flector 67 ***** válasza:
36%
Dehogynem. Egész életedben tanulni kell majd, hogy képben legyél, hogy tudd a legfontosabb újdonságokat. Persze messze nem olyan erőbedobással, mint vizsgaidőszakban, de kell majd.
2012. dec. 21. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!