Mit csináljak, ha nem tudom kimondani az r betűt?
Figyelt kérdés
nem tudom,jó helyre írom e,de 2 évet jártam logopédushoz(1 évet egyikhez másik évet másikhoz),és semmit nem segített.Mit lehet ilyenkor csinálni?nagyon zavar,folyton próbálgatom itthon is,de sehogy se megy.16 éves vagyok2012. dec. 14. 16:11
1/7 anonim válasza:
Én meg pösze vagyok. Semmit nem lehet vele csinálni, ha logopédus nem segített. Ilyen vagy és kész. Aki emiatt piszkál meg egy barom (ha van ilyen persze).
2/7 anonim válasza:
Én is sokáig nem tudtam kimondani. Aztán valahogy egyszer pörgettem a levegőt a nyelvem és a szájpadlásom között, és valaki azt mondta, hogy ez az "R". Én meg mondtam, hogy "jaa, ez az R?" :DD
Szóval valójában ki tudtam mondani, csak évekig nem esett le, hogy az az. Azóta nem raccsolok. :)
3/7 anonim válasza:
Ha a logopédus sem segített, akkor lehet, hogy valami szervi elváltozás van a háttérben. Fogadd el, ez van. Aki piszkál miatta, az egy hónaposretek.
5/7 anonim válasza:
Én tanárnak készülök. Nem raccsolok, de nehezemre esik az r-t tisztán kimondani, és csak kissé angolosan sikerül, de emiatt még senki sem szólt.
Talán próbálgasd csak lazán, mint abban, hogy 'perec', ahol nem kell megpörgetni. VAgy tanulj idegen nyelvet, ahol nem nagyyon kell. :)
6/7 schocko válasza:
Keress r-nélküli szavakat és azokat használd. ;o)
7/7 anonim válasza:
vépa vetek mogyovó, kován veggel vitkán vikkant a vigó.
Gyakovóljad :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!