Motivációhiány a tanulmányaimmal kapcsolatban. Miért jó vegyésznek lenni?
Szerintem a kémia rettentően érdekes. de ha azt nézed, hogy tudni fogod, hogy mik vesznek körül, az is elég hasznos. (pl. az étel csomagolásán érted az összetevőket)
Ha pedig csak azt nézzük, a mai világban az is elég jó motiváció, hogy ezzel el tudsz majd helyezkedni!
Örülj neki, hogy jó képességű vagy, használd ki! Sok sikert:)
olvasgass könyveket a kedvenc területeddel kapcsolatban (kémián belül), vagy ha még nincs ilyen keresd meg ezt!
pl én sokat olvasgatok sg.hu-n tudománnyal kapcsolatos cikkeket, azok jók motiválónak, vagy számomra a legnagyobb motiváció a sci-fi olvasás. elolvasok pár Asimov novellát, vagy Lem reményt, és máris alig várom, hogy végezzek, és kezdhessem a munkát :D (én is kémia bsc hallgató vagyok, csak én a PE-n)
amúgy nézz körül, hogy jelen állás szerint ha végzel merre indulnál el, milyen állások vannak itthon, és külföldön, ás hogy melyik tetszik (tudom, hogy az ilyen dolgok még változnak, de ha folyamatosan figyeled akkor megfelelően képben leszel mire végzel)
vagy esetleg kezdj el TDK-zni, ott látni fogod gyakorlatban működni azt amit tanultál, az is jó motivációforrás lehet
vagy ha nem akarsz TDK-zni elkezdhetsz otthon is kísérletezgetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!