Ráták, viszonyszámok - az átlagolás legalsó szintjét sem értem?
Ha pl a munkanélküliség rátáját akarom tudni, akkor ahhoz a munkanélküliek számát kell elosszam az aktív korúak számával. De miért nem fordítva? Miért ezt kell azzal?
Most ezt bármivel kérdezhetném, hogy pl. jegyek átlagánál miért a jegyek számának összegét kell a darabszámmal elosztani?
Erről hol van valami egyszerű leírás, vagy magyarázzátok már el nekem, hogy ha valaminek a rátáját/átlagát szeretném tudni, akkor honnan tudom, hogy mit mivel osszak???
Köszönöm! :(
azért, mert a munkanélküliség százalék a jegyed meg számtani átlag
ha például az ötöseid arányát akarod kiszámolni úgy, hogy van 6 ötösöd 1 hármasod és két négyesed az 6/11*100 egyenlettel megkapod, hogy 54%-ban ötösöket szereztél de egyébként a matematikai átlagod 4,5...
Na ne, tényleg?
Arra lennék kíváncsi, hogy ha valaminek a rátáját veszem, akkor mitől függ, hogy mi kerül a szorzóba és mi a nevezőbe!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!