Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek lehetek csecsemős...

Szerintetek lehetek csecsemős vagy bölcsis néni diploma nélkül is?

Figyelt kérdés
Például valamilyen okj-s tanfolyammal?

2012. nov. 9. 16:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem nagyon, talán dajka. Egy csomó diplomás óvónő van, aki bármilyen óvodai munkára szívesen jelentkezik.
2012. nov. 9. 17:30
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem értem az előtző választ, mert a kérdés bölcsödére és nem óvodára utal.

A bölcsödei dolgozóknak van külön diplomás képzés, és van felsőfokú szakképzés is (mely végeredményben OKJ-s végzettség). Előbbi 3, utóbbi 2 éves. Nem látok akkora különbséget, hogy ne az előbbit választanám, de elképzelhető, hogy dajkaként elég legyen az OKJ-s végzettség is. Viszont a ponthatárok nem vészesek, szóval ettől nem kell félned.

És tudod, a diploma nem csak felhatalmazást jelent bizonyos munkakörre, hanem tudást is tartalmaz. Sok hasznosat tanulhatsz egy egyetemen, még ha úgy is érzed, értesz a gyerekekhez.

2012. nov. 9. 18:06
 3/8 A kérdező kommentje:

Sajnos diploma államin nekem nem jöhetne szóba,mivel elkezdtem már egy teljesen más szakirányú főiskolát,ami elvett 3 évet(államin) tanulmányaimból, valamint már a húszas éveim közepén járok, nem szeretnék újból nappali tagozatos lenni,már dolgozom. Így csak levelezői jöhetne szóba,ha megnézitek, állami levelezőin majdnem 400 pontot kell elérni. Nekem az nincs meg, szóval nem kevés...

Gondolkodtam ilyen 10-12 hónapos tanfolyamon. Szerintetek abba érdemes belevágni? Mert én úgy vélem a két éves egyetemi képzés (FSZ) ugyanolyan szinte, mint a 10-12 hónapos tanfolyam,nem? Csak egyetemen egy évvel többet vagyok és többet fizetek.

2012. nov. 9. 21:43
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem nem ugyan az a szint. Egyetemen felsőfokú szakképzésre jelentkezhetsz, míg a másik egy középfokú szakképzés. De ha az alapképzés lehetőségét elhasználtad akkor az Fsz még ingyenes.
2012. nov. 9. 21:45
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jó tanácsokat!

Igazándiból félek,h itt vagyok 26 és most jöttem csak rá,h mi érdekel! Az pedig ez a gyerek szakma.

De félek,hogyha egy 2éves fsz-re jelentkezem,akkor az sok időt elvesz majd az életemből és azt veszem észre,h 28-29évesen elvégeztem az Fsz-t és lehet azzal se találok munkát és talán ezért menekülök egy könnyen megszerezhető tanfolyamba. Mert itthon nem támogatnak, azt mondják,h egy okj-s papírral se fogok tudni elhelyezkedni, nem hogy egy egyetemi végzettséggel :(

2012. nov. 9. 21:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem volt Fsz.-en 29. éves csoporttársam nappalin ha ez megnyugtat.
2012. nov. 9. 22:02
 7/8 A kérdező kommentje:

valamelyest igen:) A dilemmám az,h vajon megéri-e ez vagy maradjak egy 10-12 hónapos tanfolyam mellett... Egyedül nagyon nehéz mérlegelnem,m itthon lebeszélnek,h elvégezzem ezt a szakot egyetemi szinten vagy egy sima neve sincs okj-vel...azt mondják nem keresőképes ez.

Jó lenne,ha vki ebben a szakmában lévő tudna tanácsot adni. Nincs ismerőse itt esetleg vkinek ilyen téren?

2012. nov. 9. 22:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Diplomát is ad?
2016. aug. 30. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!