Szakácsnak tanulókat vagy szakácsokat kérdezem. Nektek hogy sikerült a szakma elsajátításához vezető út? Mert én reménytelennek találom





Szia.
Én felnőttképzésben vagyok. Most épp az okj vizsga kellős közepén. :) Ahol igazán megtanulod a szakmát, az a munkahely. És pont. Suliban nem, nappalin sem. Igyekezz minél többet lenni a gyakorlati helyen és nem csak zöldséget pucolni meg mosogatni. Erre inkább a kisebb konyhák valók, mint a szállodák és nagy vendéglők. Igazából, sokan hiszik, hogy a nagynevű gyakorlati hely sokat számít, de nem. Magyarország legtöbb helye nem úgy működik. A szakácsok isznak és drogoznak. Ahol meg nem, az nem realisztikus. Remélem amúgy ezekkel nem rémítelek el, elég jó szakma. Az én képzésem csak 8 hónapos, de már szakácsként dolgozom a helyen, pedig csak 8 hónapja vagyok ott. :) Fizetést meg csak augusztus óta kapok, mert azóta vagyok "szakács". Ha bármi kérdésed van, kérdezz nyugodtan.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!