Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gáz hetedikbe puskázni?

Gáz hetedikbe puskázni?

Figyelt kérdés
Úgymond jó tanuló vagyok de a nyelvtan szabályokat magolni lehet csak meg a tanár...Elmélet fontosabb nem?Irodalomból a verslábakat tudom de a szabályt nem tanultam meg az fontos?Központin szabályt kérnek vagy elmélet?
2012. nov. 7. 17:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Elnézve, hány helyesírási hibát sikerült összehoznod három sorban, szerintem ne sajnáld az időt a nyelvtanrra.
2012. nov. 7. 18:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezzel nagyon sokat segítettél...Csak a helyesírást bírod figyelni?
2012. nov. 7. 18:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Emlékezetem szerint a központi felvételin nem kérdeznek kimondottan elméletet (úgy értem definíciókat pl.), de az irodalom és nyelvtan tananyag egészen a gimnázium végéig annyira alap, hogy azt már csak azért is tanuld meg, hogy később ne legyen kellemetlen! Lehet, hogy per pillanat egy-két kiragadott apróság a tananyagból nem tűnik fontosnak, és lehet, hogy valóban nem lesz rá szükséged később, de sose tudhatod.

Egyébként puskázni... hogy mondjam nem gázabb hetedikben, mint ötödikben vagy tizenegyedikben. De minek tennéd? Magadnak tanulsz, ha most még nem is így tűnne.

És ha a te szívedhez a magyar nem is áll annyira közel, legalább azért tanuld meg az általános iskolai és gimis tananyagot, hogy ne keverd magad akaratod ellenére is kellemetlen szituációba, hogy pl. nem tanulsz meg helyesen írni, vagy ami talán még rosszabb, a szituációhoz illően kommunikálni, amely képességeket azért jórészt humán műveltségből, pl. magyar órán van alkalmad összeszedni.

2012. nov. 7. 18:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Bocs, de Te kérdeztél, nem? Azt kérdezted, meg kell-e tanulni a nyelvtant, én meg rámutattam, hogy rádférne, ha megtanulnád. Ez most korántsem a szokásos "kössünk bele a helyesírásba" dolog, bármennyire is úgy akarod beállítani.

Nem véletlenül tanít valamit a tanár; azt a keveset tudni kell. Ha puskát tudsz írni, azt jelenti, hogy le tudod butítani a dolgokat a lényegükre. Akkor már miből áll megtanulni is azt?

2012. nov. 7. 18:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Kiegészítésképp: eléggé rossz szokáshoz vezet a puskázás. Idővel csak nőni fog a tananyag, később (pl. érettségin) meg elég súlyos következményei is lehetnek.
2012. nov. 7. 18:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem szoktam puskázni más tantárgyból sem de vannak olyan szabályok amikre tudom ,hogy nem lesz szükségem.
2012. nov. 7. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!