Szóbeli érettségin mennyire lehet puskázni? (ha lehet)
Nem lehet, felejtsd el.
Az angollal az a gáz hogy ott jegyzetelni sem lehet, a magyarnál a és a törinél lesz asszem 10perced kidolgozni, kapsz forrást, abból egy kettest össze lehet haknizni.
Én azt mondanám tanuld az angolt meg a magyart, a törit a legkönnyebb összehozni.
Nem lehet, és nem is éri meg próbálkozni vele!
Angolon nem lesz kidolgozási idő, ahogy előttem is írták, kihúzod a tételt, és már mondanod is kell.
Magyarhoz meg a törihez meg annyi forrást kapsz, hogy ha egyáltalán nem tanultál semmit, akkor is minimum 3-ast simán összeszedsz. Én sík hülye voltam a humán tárgyakból, nem is sokat tanultam szóbelire belőlük, mert továbbtanuláshoz fizika+matek kellett, azokat tanultam ezerrel, de mégis 4-es lett a magyar és a töri is, a magyar 78% lett, szóval majdnem 5-ös.
Ne parázz, mindenki úgy érzi a vizsga előtt, hogy alig tud valamit, és minél többet tanulsz, minél jobban idegeskedsz, annál jobban azt fogod érezni, hogy semmit se tudsz, aztán kihúzod a tételt és megrohanják a a fejedet a gondolatok, és annyit akarsz majd írni, hogy kevés lesz az idő: csak tőmondatokat írj, szóban majd úgyis kerek mondatokat kell mondanod.
Felejtsd el a puskát. Oriasit bukhatsz vele!
Töri esetében próbáld átlátni a történteket, s összekapcsolni az eseményeket.
Magyarnál vhogy jobban belegondolni, fantázálni kell ... ez a legnehezebb
Angolból mindig azt mondom h improvizálni kell a saját életedből. VAn egy téma, fél perc végiggondolod h Te mit csinálnál, vagy csinálsz akkor, vagy mit gondoslz róla s különösebb koncentráció nélkül (azaz nem szóról szóra...sokezer idegidőt megrögzötten jol használva!) lefordítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!