Hol és minek érdemes tovább tanulni?
1,5 év múlva érettségizem,gimnáziumi,mellette ha minden jól megy lesz egy felsőfokú angol nyelvvizsgám és egy francia közép,valamint bioszból emelet szintű érettségi,és informatikából ECDL-bizonyítvány.
Leginkább a nyelvek érdekelnek,a külföldi országok kultúrái,de a biológia is,sokáig pszichológus szerettem volna lenni,de rájöttem nem éri meg.A gyerekeket is imádom,velük is szívesen foglalkoznék,de ugyanakkor érdekel a vendéglátóipar,turisztika,ilyesmik.
Szerintetek mit lenne érdemes tanulnom később?okj,fősuli,vagy egyetem?Itthon vagy külföldön?
18/L
Egy kérdésedre tudom biztosan a választ: külföld!!!
Amúgy a nyelvek jók, de szerintem nyelvszakra önmagában nem éri meg menni - a nyelv ismerete szükséges, de nem elégséges. Hacsak nem nyelvtanár akarsz lenni. (Mondjuk, ha szereted a gyerekeket, akkor lehetsz tanár, és választhatsz mondjuk biológiát is.)
A vendéglátóipar és turisztika sem rossz, főleg, ha olyan országba mész, ahol keresett az ilyesmi.
Ezen kívül jók még a gazdasági képzések.
Gyógyszerészit akartam mondani, orvosin valamivel könnyebb a kémia, ott az anatómia a leghúzósabb. A biológia mondjuk ezer szálon kapcsolódik a kémiához, különösen a sejtbiológia.
Biológia-angol szakpáron még nem gondolkodtál (jelenleg major-minor rendszerben lehetne, de lehet mire érettségizel más lesz)?
Igazából amit leírtál, neked ez alapján az ideális munka az lenne, hogy külföldi turista gyerekeket vezetnél körbe egy arborétumban vagy egy állatkertben :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!