Érdemes lenne középiskolai tanárnak tanulni?
Ez a kérdés foglalkoztat engem már egy ideje, ebben az évben érettségizem és még mindig teljesen tanácstalan vagyok a jövőmet illetően. Az egyetlen amiben értelmet látok az az, hogy tanárnak tanulnék, méghozzá angoltanárnak. 4,1es átlagom van, tehát nem vagyok az a rossz tanuló, ami nem érdekel tantárgy, abból is igyekszem 4es maradni, ami érdekel, ilyen az angol, abból viszont kitűnő vagyok és voltam is világéletemben. Viszont nem tudom, mennyire érné meg, és itt nem a pénzre gondolok, hanem úgy alapból a lehetőségekre. Mennyire van szükség mostanságban angoltanárokra?
Jaj meg még annyi, hogy ilyenkor milyen szakra szokás jelentkezni? Ha van itt esetleg angoltanár, leírná hogy melyik iskolában tanult, vagy mit tanácsol, hova menjek? :)
Előre is köszönöm a válaszokat. 18L
Rövid kérdésedre válaszolva:
Nem, nem érdemes. Még talán a nyelvtanár a legjobb a rosszban.
Miért rossz?
-Kis jövedelem
-Kiszámíthatatlan elhelyezkedés
-Kiszámíthatatlan alkalmazási idő
Tapasztalat. Ismerős magyartanár és inkább munkanélküli...
Köszönöm a gyors választ :) Igazából, mint említettem, csak az elhelyezkedés miatt félek, hogy kitanulok angoltanárnak, és aztán itthon maradok..
Úgy hallottam, hogy a magyar-töri tanároknak a legrosszabb, mert abból van a túljelentkezés, és hogy a matek-fizika-kémia szakos tanároknak pedig a legkönnyebb munkát találni, mert az meg hiányszakma lett. De az angol illetve egyéb más idegennyelv tanárok helyzetéről fogalmam sincs.. :)
Áhh, eszedbe se jusson :D
Megy a duma, hogy mert nyelvtanárokra mindig szükség van, de aztán meglátod, max 2 évig lesz érdekes, után úgy megunod, hogy elkezded törni a fejed, mit is csinálj, és belekezdesz majd valami tök más pályába. Ahogy igen sok tanár teszi is.
De ha mindenképpen akarod, akkor meg természetesen csakis valamelyik tudományegyetem bölcsész karára menj, és ne valami gagyi főiskola gyorstalpaló 3 éves nyelvtanárképzőjére, mert azzal aztán még tanárként se tudsz semmit kezdeni. Hidd el, hatalmas jelentősége van, amikor megkérdezik majd, hogy most akkor egyetemi vagy főiksolai szintű? Nem beszélve arról, hogy jogszabályilag is meg vannak ezek a területek határozva (jó, ma már tudom is én, minek nevezik éppen, BA meg MA ... lényeg, hogy egyetem legyen és azon az 5 éves képzés!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!