Mit csináljak? Utálom a zongorát!
Figyelt kérdés
12 éves vagyok, és anyukám (úgymond kényszerből) beíratott zongorázni. Utálom az egészet, ráadásul még szolfézsra is mennem kell (ahol a tanár egy sügér). 1000000x mondtam neki, hogy nem szeretem, meghogy nem értek hozzá, mindig ezt mondja: majd felnőtt korodban meglátod..., meg egy művelt embernek mindenhez értenie kell. Mit tegyek???2012. okt. 17. 18:19
1/5 anonim válasza:
Örülj neki, most, 15 évesen szörnyen szégyellem, amiért nem tudok semmilyen hangszeren játszani, most meg nincs pénzem arra, hogy magántanárhoz járjak..az ilyenre általában tényleg nem 12 évesen jön rá az ember, csak az értelmesebbik fajta, kár, hogy nekem nem próbálta senki erőltetni, magamtól meg eszembe sem jutott.
Amúgy fogod magad, és nem mész el. Ennyi. Mást nem tudsz tenni, csak tűröd, ahogyan lecsesznek, aztán rájönnek, hogy fölösleges kényszeríteni, mert nem érdekel.
2/5 anonim válasza:
Ja és..talán egyezz ki Anyuddal, hogy más hangszerre járhass, hátha pl gitározni szeretsz. Lehet, hogy magához a hangszertanuláshoz ragaszkodik és nem kifejezetten a zongorához.
3/5 anonim válasza:
:) Milyen ismerős helyzet. Most 6. éve zongorázok. Az igazság az, hogy elsőnek nagyon szerettem volna járni, ezért beírattak....Akkor mindig ciklusosan szenvedtem, hogy utálom a zongorát és gyűlölöm, meg ehhez hasonlók. Ezt most teljesen máshogy látom, ne alkoss negatív véleményt elhamarkodva, ha úgy fogsz hozzáállni, hogy te aztán semmi pénzért nem fogsz tovább járni, nem jutsz semmire ;) Inkább kezdd el élvezni, ha már 6.-7. éve fogsz járni, hidd el kezet csókolsz anyukádnak, hogy beíratott :))
4/5 anonim válasza:
Szerintem szenvedj egy kicsit, meg fog térülni egészen biztosan. Ha meg nem szereted meg, az is jobb, mint bánkódni később, hogy de jó lett volna megtanulni.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek:)
2012. dec. 12. 21:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!