Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valaki küldjön el tanulni...

Valaki küldjön el tanulni légyszíves?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy most kezdtem egy "nehéz" gimit, és teljesen elment a kedvem a tanulástól. (Általánosban jól tanultam, 4,8 volt az átlagom évvégén) Most hiányoztam egy hetet a suliból, itthon voltam egész héten. Kicsit kipihentem magam, de tanulni semmi kedvem. Most kértem el a házit, még így sincs meg mindegyik, úgyhogy sokat kell tanulni, de szeretnék gyorsan és hatásosan végezni mindennel. De nem tudom rávenni magam egyszerűen. Utálom a sulit, utálom az osztálytársaimat a házit is alig akarták leírni. Nem akarok oda járni, de apa szerint majd megszokom, és nem engedik hogy átmenjek másik suliba, mert ez nehéz, ezt sokra fogom vinni (amikor a diplomások is hajléktalanok, igaza van, nagyon sokra fogom vinni...) Sosem szerettem tanulni, mindig csak muszájból, és rövid memóriába. Így is éjjel 11-kor szoktam rávenni magam hétköznap hogy tanuljak, egyszerűen elmegy tőle az életkedvem, tudom hogy semmi hasznát nem fogom venni. És (nem vagyok elkényeztetve, szigorúan nevelnek talán emiatt is van) egyszerűen nem tudok olyan dolgokat csinálni amihez nincs kedvem. És a tanulás, és az iskolába járás is egy ilyen dolog. Pedig szeretnék diplomát, meg szeretném ezt a gimit befejezni csak azért, hogy tudjak majd mivel dicsekedni és hogy anyáék büszkék legyenek rám. Ezért tanulok, de csak anyáéknak, de őket sem mintha érdekelné, megdicsérnek ha jó jegyeket hozok, néha elmesélik nagyanyámnak és ennyi. Utána már le se sz.rják (elnézést a kifejezésért), de azért hajtanak hogy tanuljak... Olyan elegem van, fáradt vagyok egész héten 04.30-kor kelek mert 1 óra busszal az út a suliba+előtte itthonról fél óra gyalog a buszmegálló onnan pedig még egy 15 perc a suliig. A suliban is azért közösítenek ki mert nem tudok labdajátékokat játszani, béna vagyok, ott ordibálnak velem a tornaterembe vagy az udvaron. A labdát se passzolják nekem hiába futok meg nyújtom a kezem, de azért kiabálnak hogy csináljak valamit... Légyszives, kérlek titeket hogy mondjatok valamit amitől most leülök tanulni és szívesen is tanulok, mert a jövőröl semmi elképzelésem, és ahogy fent is írtam, csak dicsekvésre jó :( Tudom, ne panaszkodjak, rengetegen dolgoznak úgy hogy nem akarják, de én extra lusta vagyok. Humán tagozatos vagyok ráadásul, emelt töri, magyar, pedig én a reál tantárgyakat szeretem (azért jöttem ebbe a suliba mert ide vettek fel, nem ide akartam amúgy jönni). Na jó, abból is csak a fizikát. Szóljatok már be keményen vagy meséljetek ilyen történeteket hogy nektek is rossz/rossz volt hogy ne érezzem magam egyedül (pedig tudom hogy nem én vagyok az egyetlen) Anyáék csak annyit mondanak hogy menjek tanulni. Hát képzelhetitek mennyire hatásos... ilyenkor csak röhögök egy jót és meresztem tovább a seggem :( Még annyit, hogy a nővérem jól tanult gimibe (gyenge gimibe járt) és most hozzá akarnak hasonlítani hogy persze ő mennyire szerette... nem értik meg, hogy ez más suli és hogy én nem szeretek tanulni.

2012. okt. 12. 15:05
 1/3 anonim ***** válasza:

nem olvastam végig bocsi.

viszont megértelek rászánni nehéz magad én így vagyok a munkakereséssel, utálom csinálni, közben egyetemre is járok. De csak elkezdeni nehéz aztán megy az. Szabj határidőket pl most egy óráig bármi lesz is én tanulok és közben rá sem nézek a netre. Utána jut 10 perc jutalomra idő

szóval húzás tanulni :D

2012. okt. 12. 15:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Félig elolvastam ennyihez volt kedvem, úgy vélem téged nem is érdekel a tanulás nem hogy a gimnázium fogalma

Neked bőven elég lett volna egy jó szakközép, mert ez csak nyűglődés lesz míg kinem járod

Nem a ítélkezhetünk feletted, ha nem akarsz tanulni hát ne tedd, nem kötelező

Olyan vagy mint én, 5évig jártam egy szar szakmunkásba, elvégeztem és mégse tudok dolgozni a papírommal

Most tanfolyamot csinálok, de ezt is unom pedig 1hónapos csak, még van 4 alkalom

Valóban önmagában egy gimnázium nem ad csodát és munkát, neked ezután is tanulni kell még

20/F

2012. okt. 12. 15:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát nem lehet könnyű neked. Én is most kezdtem a gimit, a város egyik legerősebb középsulijában. Én német nyelvi előkészítőn vagyok, és eddig nem a szívem csücske, és még a jegyeim is rosszak nagyon, ahhoz képest hogy általánosba 5-ös voltam.

Igaz én szeretek tanulni, de most tanév elején még az átlagosnál is nehezebben indult be a szorgalmam, ami nagyon aggaszt, mert nehéz behozni a lemaradást. Egyszer 2 napot hiányoztam, és nagyon betett. De már megfogadtam, hogy nem lesz még egyszer ilyen. És úgy látszik már ráéreztem a tanulásra. :D Remélem ez az állapot év végéig kitart.

Én azt tanácsolnám, hogy mindennap tanulj mindenből egy kicsit. Például, ha egy héttel doga előtt szólnak, akkor ne hagyd egy napra az egészet, hanem oszd be. Hidd el egy jó beosztás megkönnyebbíti az életed. :D

A tanulásba egy idő után belelehet jönni. A szüleiddel ne is törődj, magadért tanulj!

Nem irigyellek, én semmi pénzért nem mentem volna humán tagozatra, a nyelvi előkészítőre is csak muszájból mentem. Szívesebben lennék valamilyen reál osztályban. Midig is jobban érdekelt a természettudomány, de sajna egyszer meg kell tanulni valamilyen nyelvet, csak az a rossz nálunk, hogy van 2.nyelv és egyszerre két nyelvet tanulni nem leányálom. :S

Nem tudom mivel tudnálak rávenni a tanulásra, mert nálam ilyenek nem használnak. Én zenét szoktam hallgatni tanulás közben. Vagy ha vizuális típus vagy, akkor próbáld kiírni egy lapra a szövegek lényegét, esetleg rajzolni hozzá. Ez lehet hülyén hangzik, de volt már mikor töriből és földrajzból ez segített nekem. :D

Minden esetre ne keseredj el, próbálj találni valamilyen célt, amiért tanulni akarsz. A tanulást meg ne hagyd későestére, pihenjél is!

Nekem az osztályból csak pár (3) barátom van, a többiekkel meg nem is beszélek. Én is ügyetlen vagyok nagyon, a tesit meg inkább hagyjuk, igaz már sokkal jobban bírom a futást, mint régen :D, de csapat játékokban eléggé béna vagyok. De nem törődj ilyenekkel, senki sem lehet egyforma van akinek ez megy jobban, másnak meg a matek. Mindenki másban jó.

15/L

2012. okt. 15. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!