Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek hosszútávon bele...

Szerintetek hosszútávon bele lehet dilizni napi 10-12 óra tanulásba?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretném, ha ez a félévem jól sikerülne, ezért megfogadtam, ha törik, ha szakad én ezentúl minden nap minimum 10 órát a könyv fölött fogok tölteni.

Szerinted irreális az elvárásom magammal szemben? A káromra lehet?

Csak nagyon félek a kudarctól, és még ha nem is fog minden flottul menni, legalább legyen meg bennem a tudat, hogy én megtettem minden tőlem telhetőt.

2012. okt. 6. 19:56
 1/9 A kérdező kommentje:
*be lehet dilizni
2012. okt. 6. 20:00
 2/9 anonim ***** válasza:
Én két évig csináltam ezt, és érettségire majdnem bediliztem. Egy pár hónapig erősebben tanulsz attól nem lesz bajod, de pihenj is közbe. Mondjuk minden pénteken suli után már ne tanulj.
2012. okt. 6. 20:01
 3/9 A kérdező kommentje:

Éppen hogy a hétvégéken szeretnék aztán igazán rákapcsolni a tanulásra. :S

És mit értesz az alatt pontosan, hogy majdnem bediliztem? Mi történt veled?

Köszönöm a választ!

2012. okt. 6. 20:07
 4/9 anonim ***** válasza:

felesleges. 10 óra biztos h nem fog kelleni ahhoz h jó átlagod legyen. meg nem is tudom gondolod. 2kor hazaérsz, és éjfélig tanulsz? nem sok értelme lenne.

ez olyan mint a kondizás. hiába járnál minden nap gyúrni, az izomzatnak is kell idő ahhoz h regenerálódjon.

ez inkább csak erőlködés (kínlódás/magolás) lenne.

2012. okt. 6. 20:07
 5/9 A kérdező kommentje:
De úgy érzem, hogy csak igazán így teszek meg mindent, ha jól lestrapálom magam.
2012. okt. 6. 20:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem tudtam aludni mert nem tudtam kikapcsolni az agyam. Egész éjszaka a matek példa megoldások mentek a fejembe. A szemem a fejem is szinte minden nap fáj. De ez 2. év után történt, szóval ha csak egy pár hónapig csinálnád semmi bajod nem lenne. De ha mégis akkor úgyis észrevennéd a tüneteket.
2012. okt. 6. 20:14
 7/9 anonim ***** válasza:

Inkább oszd be a tananyagot, és ha végeztél a napi adaggal, pihenj. Időre nem lehet tanulni, már pár nap, max. 1-2 hét után olyan fáradt leszel, hogy arra sem emlékszel, amit megtanultál...

És nem utolsó sorban: a tanulás nemcsak akkor zajlik, amikor tanulsz, hanem a pihenő időszakokban is. Akkor üllepszik az anyag. Ha te csak magolsz, azzal csak a felét teljesíted a "feladatnak".

2012. okt. 6. 20:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyetemen nem kell állandóan napi 10 órákat tanulni a jeles diplomáért, nemhogy középsuliba (ahová gondolom jársz). Ott napi 2-3 órával már nagyon nagy király lehetsz, de még az is sok. Én nem is tanultam minden nap, dolgozatokra 2-5 órát, tantárgytól függően, aztán mégis mindig 4,5 fölött volt az átlagom. 10 órától csak kifingatod magad 2 hét alatt. Érettségi előtt nem tanultam ennyit egy nap.
2012. okt. 6. 20:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Én sem értem, hogy miért kell ennyit tanulnod középsuliban... Én max. TZ-k előtt tanultam 1-1 órát, azokból is csak arra, ami érdekelt, mégis (nem akarom magam fényezni, de) minden érettségim 90% felett lett, a bizim is kitűnő lett, pedig nem vagyok zseni, sőt inkább linkarc, de az órákon próbáltam figyelni, abból gazdálkodtam, mert tudtam, hogy suli után bármi mással fogok foglalkozni csak a tanulással nem. Egyébként 45 percenként min. 45 perces szünet kellene, mert így fogja csak fel az agy az információt. Az egyetem azért más, mivel itt konkrétan le sem adják, amiből majd a ZH lesz (legalábbis a BME-n tuti nem :D), de még itt sem szoktunk 10 órákat tanulni, jájjj. Nagyon durva lenne! :D
2012. okt. 6. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!