Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mindenképpen nyelvvel szeretné...

Mindenképpen nyelvvel szeretnék foglalkozni, ezzel kapcsolatos munkát szeretnék majd vállalni. Szerintetek hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Most középiskolás vagyok, mit ajánlanátok? Valószínűleg főiskolán folytatom majd a tanulmányaimat. Még két évem van hátra a gimiből. Eddig legtöbbet az angollal és a némettel foglalkoztam. Nyelvvizsgázni szeretnék mindkettőből, és az egyikből emelt szinten érettségizni. Az idegenvezetői pályán gondolkodtam, de állandó munkát szeretnék. A középiskolai tanár szerepétől meg bevallom, kicsit tartok.

2012. szept. 26. 18:02
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Ha például főiskolán szeretnék tanítani, ahhoz milyen út vezet?
2012. szept. 27. 15:25
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Elég hosszú: 5 év képzés, amely alatt kiemelkedően kell teljesítened és tanulnod (legalább a téged érdeklő területen), tanulmányi versenyen lehetőleg résztvenni, utána doktori iskolát végezni 3 év alatt (ahová először is fel kelll vetetned magad, közben publikálni), aztán imádkozni, hogy valahová felvesznek.
2012. szept. 27. 17:12
 13/17 A kérdező kommentje:
Huh.. kemény. De a doktori sulit nem értem hogy jön a képbe o.O
2012. szept. 27. 17:20
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

egyáltalán nem muszáj doktori képzés! jelenleg 2 tanárom is van akik kb 3 éve végeztek alapképzésen és most járnak mesterképzésre.

nálunk pl az angol tanároknak bölcsész ÉS közgáz diplomája van -mivel gazdasági fősuli- VAGY ha nincs gazd-i is diplomájuk, akkor nagyon képben vannak a dolgokkal.

de ha felsőoktatásba mész tanárnak akkor először csak tanársegéd leszel, tehát nem tartasz annyi órát, kevesebb a fizetés is, ha dolgozatokat kell javítani vagy pótórát tartani akkor téged küldenek stb. szóval elég hosszú idő, amíg "igazi" tanár leszel, plussz nem árt ha alapképzésen-mesterképzésen nagyon jó eredménnyel végzel

2012. szept. 27. 19:32
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, a legutóbbival fogok próbálkozni.
2012. szept. 27. 19:58
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Tanársegédként is elkezdhetsz tanítani, de ha nincs meg a diplomád bizonyos időn belül, akkor nem foglalkoztatnak tovább.

Most az egy dolog, hogy gazdasági képzésben milyen lehetőségek vannak, de bölcsész területen elég sokan szeretnének bekerülni a felsőoktatásba. Szóval lesz konkurencia bőven.

2012. szept. 27. 20:06
 17/17 A kérdező kommentje:
Igen, arra számítok...
2012. szept. 27. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!