Az újszülöttkori torticollis-t masszírozás, torna nélkül kinövi a baba vagy mindenképpen szükséges a torna? Hallottam már azt is, hogy nem kell vele foglalkozni, ahogy nő a baba, egyre aktívabb úgy a "ferdeség" is helyrejön. Vélemények?
Ezt találtam Neked: Gyógyítás - általános tennivalók:
Veleszületett
- Fizikális terápia. Mag kell nyújtani a rövid nyakizmokat. A passzív nyújtás és a nyak helyzetének megfelelő beállítása. A nyaki izmok sebészeti bemetszésére lehet szükség még az iskolás kor előtt, ha a többi gyógymód sikertelen volt.
Szóval szerintem mindenképp érdemes tornáztatni. De nem sok olyan felnőttet láttam, akinek a feje az egyik oldalra billen és anno szerintem nem tornáztattak, valószínűleg ki is növik.
Borzalmas, amikor a torna közben sír a gyerek, iszonyat.Én együtt sírtam vele.Most négy és fél hónapos,2 hónapos kora óta naponta 3-4X tornáztattuk és két hetente vittük Dévényes gyógytornászhoz. A héten voltunk a neurológián kontrollon, ahol a neonatológus azt mondta, gratulál, kitornáztattuk a gyerek problémáját.
Én azt mondom, nagyon nehéz, de ki kell bírni azt az üvöltést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!