Testnevelés felmentés okai?
8. osztályos vagyok, fiú. Összevonva tesizünk a 7. osztállyal, és finoman szólva "bénácska" vagyok a foci és más dolgokban. A többiek (és a tanár!) csúfolnak, kinevetnek, és a többi, amit még ilyenkor szoktak (?).
Tavaly is minden bajom volt már, mondjuk akkor mi voltunk a 7.-esek, és a 8.-osok b*sztattak. 3 hónapig be se mentem tesire, mondván, hogy "beteg vagyok", hamisított felmentések, "versenyre készülök fel", stb. De ezt nem csinálhattam tovább. Így a tanárnak, és a szüleimnek panaszkodtam a térdemre és a bokámra.
A háziorvos orthopédiára utalt be, ahol a kedvem (már rég nyugdíjas lehetne) ortopéd bácsi 2 méterről tekintgetve azt mondta hogy térdben X-tengely ferdülésem van (értett ám a matekhoz), illetve lúdtalpam. Az édesanyám könyörgött neki valamilyen felmentésért, végül könnyítettet kaptam...
Nos, a tanár nagy ívben lesz*rja... Örökre szóló papír, egyszer említettem neki, és természetesen le lettem üvöltve... Hát igen :)
Szóval az érdekelne, hogy mit tegyek? Gerincferdülésem is van egyébként, illetve tényleg okoz pszichés problémákat is. Emellett tesi után fáj a fejem, stb, stb.
Az orthopédia szerintem kilőve, de nem biztos. Házi orvos nem adhat végleges felmentést. Komoly betegségeim nincsenek.
Mostanában hallottam, hogy már pszichológus / pszichiáter is menthet fel diákot testnevelés alól, plusz már tényleg rám férne egy beszélgetés (öngyilkossági kísérletek, családi problémák stb.), de a szüleim nem elég nyitottak az ilyenre. Had szenvedjen a gyerek :) (Tudom, ez az én szemszögem, de akkor is...)
Tanácsot szeretnék kérni tőletek!
Tesizz csak, rád fér, komoly gondjaid lehetnek, és ilyesmi válaszokból KÖSZÖNÖM NEM KÉREK!
köszi a választ, hát értem...
de az a fura, hogy pl. a volt agydaganatos osztálytársamnak se veszi figyelembe, hogy könnyített...
és még azt is hozzá tenném, hogy ha egész órán futni kéne, jobban elviselném mi ezt a ....focit meg egyebeket..:@
megvédem magam, ez csak természetes..
Önkormányzat nem játszik, mert Evangélikus Gimnázium :/
Menjetek el még egyszer az ortopédiára (más orvoshoz) vagy a neurológiára. Mondd azt, hogy nagyon fáj már egy kevés futás után is a bokád és a gerinced. Megröntgenezik, ha tényleg gerincferdülés, akkor gyógytornára kéne járnod, mert így felnőtt korodra komoly gondjaid lesznek, meg akkor már nehéz korrigálni. Kérdezz rá, hogy a kórházban tartanak-e gerinctornát, mert sokszor az ortopédián ezt nem is említik, pedig az az igazán hasznos.
A gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni, sajnos. :S Sajnálom, hogy csúfolnak a foci miatt. Esetleg kereshetnél magadnak valamilyen olyan sportot, ami jobban menne.
Abban igazad van a szüleidnek és a tanárnak is, hogy mozogni kell, de ha olyat erőltetnek rád, ami nem megy, azzal csak rosszat tesznek.
Gondolom a csapat/labdajátékokkal van gondod, azokat én is mindig utáltam.
Járhatnál vívni, vagy táncolni stb. Úszni mindenképp járj, bár ez a kórházi gyógytornának is a része.
utolsó felpontoztalak. az úszás sem jó mert nem vagyok túl izmos, és mindig van olyan ismerősöm az itteni uszodában akik b*sztatnak...
igen, tehát ha napi 45 percet futnánk azzal semmi bajom nem lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!