Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért ítélnek el és néznek le...

Miért ítélnek el és néznek le azért mert nem mentem főiskolára?

Figyelt kérdés
Mindenkitől ezt hallom, barátoktól, családtagoktól, rokonoktól, idegenektől. Miért baj az, hogy én inkább dolgozni akarok és nem elpocsékolni 5 évet az életemből jóformán fölöslegesen. Ugyanis úgy gondolom, hogy egyáltalán nem főiskola függő, hogy valaki értelmes és inteligens ember legyen, anélkül is, hogy nekem "csak" érettségim van ugyanúgy képes vagyok értelmes beszélgetésekre, mint akiknek diplomájuk van. Azt is tudjuk, hogy attól lehet valaki értelmileg 0 ha van diplomája. A harmadik dolog, hogy én hiába gürcölök a főiskolán, diplomázok le, úgyis annak lesz jobb munkahelye akinek az apucijának meg anyucijának jó kapcsolatai vannak...! Tiszta rosszul érzem magam, hogy lenéznek mert dolgozok és nem tanulok...
2012. szept. 23. 20:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én azért nem értek egyet veled, mert gyakorlatilag elzártál magadtól mindent.

Ha nem főiskolára mentél volna, hanem szakmát tanulni azt mondanám igazad van, na de egy érettségivel mégis mennyit lehet keresni? Az gyakorlatilag semmi, mert semmire nem megy vele önmagában az ember.

Az pedig hogy te nem tudtad mit csinálsz nem jelenti azt, hogy a diplomás évek pocsékba mennek. Az én diplomámmal például rengeteg helyen tárt karokkal várnak, mert iszonyú hiány van belőle.

Szóval akkor mondd azt, hogy oké, te még nem tudod, majd 1 év alatt kitalálod, addig meg X, de ez nem jelenti azt, hogy diplomával nem lehet állást kapni.

2012. szept. 23. 21:27
 12/18 A kérdező kommentje:
Van szakmám köszönöm szépen, közgazdaságtant tanultam, és könyvelést :)
2012. szept. 23. 21:29
 13/18 anonim ***** válasza:

Na így már más.

Ezzel el tudsz helyezkedni? (Bocsásd meg a tudatlanságomat, de én nem tudom itt mennyire versenyképes végzettséget kaptál, sosem dolgoztam ilyen területen és csak futólag tanultam közgazdaságtant és statisztikát, nem mellesleg iszonyúan utáltam :D )

Csak diplomás végzett közgazdászokat ismerek, de ők nyilván másfelé helyezkednek el nem könyvelésben, bár a fene tudja mit hoz nekik a jövő.

2012. szept. 23. 21:32
 14/18 anonim ***** válasza:

Egyébként akkor neked megy a matek?

Iszonyú hiány van matematika tanárokból és matematikusokból is.

Olyan összegeket fizetnek a matektanároknak hogy csak na. Ismerősöm is ott végzett és tele van állásajánlattal.

Ha megy és szereted én elgondolkoznék rajta :)

2012. szept. 23. 21:33
 15/18 A kérdező kommentje:
Igazából nagyon nem szerettem :) Nem is ebben a szakmában dolgozom jelenleg.
2012. szept. 23. 21:35
 16/18 anonim ***** válasza:

És mi az, ami esetleg érdekelne?

Oktatás, nyelvek, természettudományok, esetleg informatika? Nagyon sok srác szereti az informatikát, a lányok már kevésbé, de azért belőlük is akad.

2012. szept. 23. 21:38
 17/18 anonim ***** válasza:

Egyébként tökéletesen meg tudom érteni a matekot :DD

Annyira szíven ütött, mikor megtudtam, hogy tanulnom kell :DDD Érzékem az éppen akadt hozzá, de hangulat, kedv és érdeklődés már kevésbé :D

2012. szept. 23. 21:39
 18/18 wizard97 ***** válasza:
100%

"Iszonyú hiány van matematika tanárokból"

Ez spec. nem igaz, de 10 év múlva simán el tudom képzelni.

"Olyan összegeket fizetnek a matektanároknak hogy csak na."

Na persze, ismered a közalkalmazotti bértáblát?

2012. szept. 23. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!