Ösztöndíjas kérdés: ha előző félévben teljesítettem 20 kreditet és 4, 00 lett a tanulmányi átlagom, viszont ebben a félévben csak 15 kreditet sikerült felvennem kapok e ösztöndíjat ettől függetlenül?
Attól függ mi az egyetemetek szabályzata. Mikor én elkezdtem, nálunk teljesített kredit/felvett kredit*tanulmányi átlag volt, később teljesített/30*tanulmányi átlag lett, én pont emiatt jártam rosszul, mert eleinte bőven 30 fölött teljesítettem, de nem volt meg minden, később minden megvolt, de csak 20-20 maradt félévente.
Szóval ha előbbi, akkor lehet ösztöndíjad, ha utóbbi, akkor nem valószínű, de azt sem tudjuk nálatok milyen átlagtól adják. Mondom, miért nem a szabályzatot nézed először, miért egy ilyen oldalon kérdezel, ha még azt sem bírod leírni, hogy hol tanulsz.
Debreceni Egyetem, TTK
20 kreditet kell teljesíteni egy félévben hogy ösztöndíjt kaphassak. Már 2,5 is adnak, minimum összeget.
De a lényeg azon van, hogy ebben a félévben nem fogok 20 kreditet teljesíteni, viszont az előzőben teljesítettem 4,00 átlaggal. Tehát az ösztöndíjat mindenki az előző félévi eredménnyel kapja, de akkor is kap e ha a jelenlegi félében nem vett elegendő kreditet.?
A szabályzatot elolvastam, de ott csak a 20 kreditről volt szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!