Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Menni fog a fősuli nekem?...

Menni fog a fősuli nekem? Rettenetesen félek, hogy majd nem bírom a tempót.

Figyelt kérdés

Felvettek, ahova szerettem volna, de elkezdtem parázni, mi van, ha nem tudok majd elég jól teljesíteni. Nem szeretnék átkerülni a költségtérítések közé, mert nem tudnék fizetni. Meg amúgy sem kettessel szeretnék átesni vizsgákon. Viszont rengeteg embertől hallom, hogy nagyon sokat kell tanulni, sokszor nem is alszanak, és a vizsgákon direkt szivatják az embert. És egy kicsit most megrémültem. Tényleg ennyire kemény a főiskola, hogy csak úgy szórják ki az embereket?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2009. júl. 31. 11:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

ne parázz!az eleje eleve nem oylan vészes,legalábbis én legtöbb helyről így hallom,(+tapasztaltam)aztán belerázódsz,természetes lesz a dolog,kiismered a tanárokat,jegyzetelési trükköket,hatékony tanulási módszereket.nem lesz baj.

amúgy hova fogsz járni?

2009. júl. 31. 11:57
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Zalaegerszegre megyek pénzügy-számvitel szakra. Remélem tényleg nem lesz gond.

2009. júl. 31. 12:03
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem a tapasztalatom az, hogy az első és máasodik évben maximum szórják az embereket. Nálunk ez ilyen 50% ra volt minimum tehető. A tanárok egy része tényleg szoktak szívatni vizsgákon valakik viszont normálisk. Nekem volt olyan tanárom aki vizsga bejelentkezéést sem kért csak ha sikerült valakinek, volt egy pár vizsga amire mindenkinek sikerült :))

Alapvetően meg lehet csinálni a fősulit és az egyetemet is nekem van mind a kettő. Sokat kell tanulni van, hogy éjszaka is, ne parázz tőle ha akarod és mindet megteszel érte nagy valószínűség szerint sikerülni fog. Sok sikert ne szorongj 28/F

2009. júl. 31. 12:06
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal többet kell tanulnod, mint középiskolában. És ugyan nincs rendszeres számonkérés csak félév végén, azért folyamatosan tanulj, mivel egy tantárgyból a tanulni való egy félév alatt annyi, mint a középiskolában amennyit az érettségire tanultál. Szóval nagyon sok. Ha jól gondolom, hogy a Pszf-re mész, akkor meg pláne, mert tapasztalatból tudom, hogy nagyon kemény. Menni fog, de tenned kell érte. A Pszf-en (én mondjuk a budapestire jártam) úgy működött, hogy egy vizsgán az emberek 10 %-a ment át csupán. És nem könnyű benne lenni abban a 10%-ban... Csak ügyesen!
2009. júl. 31. 12:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen, középiskolánál tényleg sokkal többet kell tanulnod. Én is paráztam ettől az egésztől, de ha az első évben én nem buktam meg orvosin, és a tempót is bírtam akkor neked is menni fog=)
2009. júl. 31. 12:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Te döntöd el, hogyan/miként tanulsz és milyen elvárásokat támasztasz önmagaddal szemben. el lehet végezni 2-essel, de akár 5-ösökel is. ez utóbbiak éjjel-nappal tanulnak általában, nincs életük, a közösségi programokon nem vesznek részt. ez a lehető legrosszabb választás. hallottam én már habil. titulusú oktatót sóhajtozni, hogy mennyire megbánta már, hogy annak idején soha nem bulizott. a hallgatók egy része azonban menthetetlenül kiesik, ők azok, akik a heti 5 tanítási napból 5-öt végigisznak, az órákra alig járnak be, és egyértelműen kiesnek első félév végén, vagy max évvégén. őket semmiképp nem szabad követni, tudni kel, hol a határ. én az a típus vagyok, aki ésszel megtervezi a bulizásait, mert pl tudom, hogyha kedd éjel bulizom, akkor a szerda reggeli, délelőtti óráimra nem megyek be. a bulizásaimat általában igyekszem úgy az órerendemhez igazítani, hogy olyan napon bulizzak, amikor másnap csak délután vagy este legyenek óráim. amúgy meg hajlamos vagyok rá, hogy mindig az utolsó pillanatban álljak neki tanulni, pl vizsga vagy féléves zh előtti este 6kor, de így is képes vagyok egy 3-as, 4-es szintet tartani, mert órán odafigyelek. szigorlatokra, komolyabb vizsgákra azért természetesen több időt szánok, a legutóbbi komplex szigómra 4 hetet tanultam. amúgy elhamarkodott kijelentéseket ne tegyél, hogy nem akarsz 2-est; vannak olyan tárgyak, ahol sírva fogsz fakadni az örömtől, hogy megvan belőle a 2-es. szokás mondani, hogy egyetemen nincs jobb jegy a 2-esnél, legfeljebb szebb. vannak tehát olyan tárgyak, amiből a 2-es egy csodálatos jegy, még sokszor a legnagyobb stréberek is alig 3-asokkal mennek át.

tanulni amúgy másképp kell, mint középsuliban. míg gimiben elég bevágni a másnapi felelésre pár füzetoldalt, itt néha 2-3 alatt kell benyalni sokszor több száz oldalt. ez így nonszensznek tűnhet, de meg lehet csinálni, mert rá leszel kényszerítve, és az agyad magától át fog állni erre, majd meglátod.

2009. júl. 31. 13:09
 7/8 anonim ***** válasza:
*2-3 nap alatt
2009. júl. 31. 13:13
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Egy kicsit megnyugodtam. Persze nem azt mondom, hogy mindig ötöst szeretnék, de nem akarok mindenből kettest, mert az ösztöndíj is számítana nekem. Köszönöm még egyszer a válaszokat!

2009. júl. 31. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!